Θα ήταν χρήσιμο επίσης να παρακολουθήσουμε και την στάση των υπολοίπων χωρών, σχετικά με την ακύρωση της διάσκεψης των  G7.

Η ιαπωνική πλευρά ήταν απρόθυμη για τον ταξίδι του πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, ώστε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον.

Αν ο Άμπε επιθυμούσε να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής, θα του ζητούνταν να «μπει» σε καραντίνα, για δύο εβδομάδες, είτε να κάνει ένα τεστ Covid-19 κατά την επιστροφή του.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Αξιωματούχοι του ιαπωνικού ΥΠΕΞ, ανακοίνωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι δεν θέλουν ο Άμπε να λαμβάνει προνομιακή μεταχείριση και ανέφεραν την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, που αντιμετώπισε πρόβλημα, για παράβαση των κανόνων καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μακρόν, αναφέρθηκε επίσης λέγοντας, ότι είναι αμφίσημη μια τέτοια  συνάντηση τον Ιούνιο, αλλά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας «έριξε» την είδηση, ​​ότι κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί, για την παρουσία και την «υγειονομική προστασία», της Μέρκελ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είναι επίσης βαθιά επικριτικοί, για την παρέμβαση της Κίνας στο Χόνγκ Κόνγκ, αλλά το σχέδιο, που εξέθεσε ο Τράμπ, για να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, σε μια 10λεπτη ομιλία, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με το βαθμό στον οποίο είναι διατεθειμένος να αποδεσμεύσει την αμερικανική οικονομία, από την Κίνα ή να επιβάλει απλά κυρώσεις.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η Ε.Ε, αντιτίθεται επίσης, στην απόφαση του Τράμπ, να τερματίσει την ένταξη των ΗΠΑ, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  αναφέροντας ανεπίσημα, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είχε καν διαμορφώσει μια συνεκτική μεταρρυθμιστική ατζέντα, για τον οργανισμό αυτό, που ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη και δεν εδόθει  ο  ανάλογος χρόνος στον ΠΟΥ, για να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόταση των ΗΠΑ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, διοργανώνει μια τηλεδιάσκεψη κορυφής, για το εμβόλιο του ιού, στις 4 Ιουνίου, με σκοπό να δημιουργήσει μια παγκόσμια συμμαχία και να συγκεντρώσει κεφάλαια για έρευνα, ενώ ελπίζει ότι η απόφαση των ΗΠΑ, να αποσυρθούν από τον ΠΟΥ δεν θα κυριαρχήσει στην εκδήλωση.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com