Ηχηρό “Ναι” του Ιωάννη Νασιούλα στην πρόταση Ψηφίσματος που φέρνει το ΚΚΕ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης: Υιοθετεί την πρόταση για σταμάτημα εδώ και τώρα της καύσης σκουπιδιών από το ΤΙΤΑΝ και τις άλλες βιομηχανίες, που έχει ξεσηκώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης.

Η δημόσια ανάρτηση του Γιάννη Νασιούλα στο Facebook

Θα υπερψηφίσω την πρόταση Ψηφίσματος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης που καλεί την κυβέρνηση να…

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Το κείμενο της πρότασης Ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του για τη προωθούμενη (εν μέσω πανδημίας) από το αρμόδιο υπουργείο, αδειοδότηση μονάδας καύσης δευτερογενών απορριμμάτων (RDF και SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.

Ενώνει τη φωνή του μ’ αυτή των χιλιάδων κατοίκων, δήμων και δεκάδων συλλογικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν και έχουν «σταματήσει» στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες της εταιρίας.

Η εφαρμογή αυτής της «τεχνολογίας» που συγκρούεται με την έννοια της
ανακύκλωσης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων όχι μόνο της (ήδη
υποβαθμισμένης) Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρου του πολεοδομικού
συγκροτήματος καθώς στο περιβάλλον δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτό καταδεικνύει και η αρνητική πείρα στο Βόλο και το Αλιβέρι όπου συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων και επιστημονικών φορέων.

Με ενεργές σήμερα (και για το άμεσο μέλλον) τις επιπτώσεις του κορονοϊού θα ήταν προκλητικό να υπερισχύσουν τα οικονομικά μεγέθη μιας επιχείρησης από τη προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Αντιδρώντας στη καύση και την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των
απορριμμάτων και επιμένοντας στη διαλογή τους στη πηγή, στην ανακύκλωση και «κομποστοποίηση», το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καλεί τη κυβέρνηση να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF – SRF από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα ζητώντας παράλληλα να εξαιρεθεί από τον ΠΕΣΔΑ η πρόβλεψη παραγωγής απορριμματογενούς καυσίμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-06-06 15:26:00.