Μία πρωτόγνωρη Ανάσταση βίωσε όλη η χριστιανοσύνη φέτος το Πάσχα. Μια Ανάσταση διαφορετική, απομονωτική, ιδιωτική. Μια Ανάσταση όμως που παραμένει στο μήνυμα της λυτρωτική, ενθαρρυντική και σωτηριολογική.

Το παράδειγμα του Υιού του Ανθρώπου μας διδάσκει πως για να περάσει κάποιος από το σκοτάδι στο φως και από την άγνοια στην γνώση του βαθύτερου μας εαυτού απαιτείται χρόνος, πόνος και αντοχή στο προσωπικό του μαρτύριο μέχρι την ύστατη στιγμή της αναγεννήσεως, δηλαδή της αναστάσεως!

Ο Υιός του Θεού με την θυσιαστική Του αγάπη για τον Άνθρωπο και την Σωτηρία της Ψυχής του μας αφήνει σαν διαθήκη στη καρδιά μας πως η μίμηση Του αποτελεί μονόδρομος για την ανθρωπότητα απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής, τα μίση των ανθρώπων και τις φιλονικίες για εξουσία και πλούτο.

Όπως ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός βασανίστηκε χωρίς αντίδραση, ανέβηκε τον Γολγοθά χωρίς διαμαρτυρία, σταυρώθηκε για όλους εμάς χωρίς δισταγμό αλλά με την δύναμη της ψυχής Του να μας συγχωρεί πάνω στον σταυρό για αυτή μας την πράξη μίσους και φανατισμού και αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες νικώντας τον θάνατο και ανακαινίζοντας την ανθρωπότητα, έτσι κι ο άνθρωπος καλείται να ταλαιπωρηθεί από την μοίρα του και τα χτυπήματα της ζωής, να ανεβεί τον προσωπικό του Γολγοθά και να σταυρωθεί στον δικό του σταυρό που του επιφύλαξε ο Θεός ανάλογα με τις αντοχές του και την ψυχική του δύναμη μέχρι την ύστατη στιγμή της προσωπικής του αναστάσεως και αναγεννήσεως.

Η Ανάσταση του Κυρίου εν όψει υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ψυχολογικού και νοητικού πολέμου, φέρνει ένα παγκόσμιο μήνυμα παρηγοριάς, αγάπης και λύτρωσης σε όλα τα έθνη της γης και σε όλη την δοκιμαζόμενη Οικουμένη.

Τα έθνη και οι λαοί έχουν περάσει σε μια κατάσταση εσωτερικής τριβής και πάλης, δοκιμάζονται καθημερινά από τα βέλη του πονηρού και τις ‘’πονηρές’’ επίγειες δυνάμεις, βαδίζουν όλα τους προς τον δύσκολο ανήφορο και τον δικό τους ‘’εθνικό’’ Γολγοθά και αναμένουν την στιγμή της σταυρώσεως τους σύμφωνα πάντα με το σχέδιο του Θεού και το σχήμα και το βάρος του σταυρού που Αυτός έχει δωρίσει στο καθένα ως μέσο ταπείνωσης, εξιλέωσης και αναστάσεως!

Διότι ο Πνευματικός Νόμος ισχύει σε ατομικό, σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα έθνη αποτελούνται από πρόσωπα και εκπροσωπούν εμπρός στον Παντοδύναμο ένα ενιαίο ‘’εθνικό’’ πρόσωπο, το οποίο θα απολογηθεί συλλογικά για τις πράξεις και τις αμαρτίες του και θα λάβει αντίστοιχη θέση δεξιά ή αριστερά του Πατρός και όλα μαζί τα έθνη σχηματίζουν την ανθρωπότητα όπως την θέλησε ο Θεός και η πρόνοια Του, σε ξεχωριστούς λαούς και πολιτισμούς με διαφορετικούς κήπους και άνθη αλλά με συνεκτικό κρίκο τον Αληθινό Ζωντανό Θεό και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία της Μιας, Αγίας, Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας!

Ο διεθνής Ιούδας ‘’μας έχει δώσει’’ εδώ και καιρό.
Οι νέες ‘’ρωμαϊκές’’ φρουρές έχουν βγει για κυνήγι και διωγμό.
Και περιμένουμε τη στιγμή που θα μας βάλουν τα καρφιά στα χέρια και στα πόδια.

Και έπειτα να αναστηθούμε όλοι μαζί, εγκαταλείποντας τον παλιό εαυτό μας και πετώντας το ελαττωματικό ‘’σώμα’’ μας ώστε να ενδυθούμε το νέο εν Χριστώ πρόσωπο μας  και το νέο αναγεννημένο κορμί μας εκτελώντας το ιερό καθήκον μας ως άνθρωποι, ως Χριστιανοί και ως ευρωπαϊκά έθνη, δηλαδή τον εκπολιτισμό της Οικουμένης και την διάδοση του χριστιανικού αναστάσιμου μηνύματος στα πέρατα της γης εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Αμήν!

Χριστός Ανέστη σε όλον τον Ελληνισμό και σε όλη την χριστιανοσύνη!!!

Originally posted 2020-04-20 19:20:53.