Μετά από αρκετό καιρό «απουσίας» από την αμερικανική πολιτική σκηνή, πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τράμπ.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Μιλώντας στο συνέδριο των ρεπουμπλικάνων στην Φλόριντα, ο Τράμπ δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι υποψήφιος ή όχι. Προτίμησε να το υπαινιχθεί, αφήνοντας υπονοούμενα του τύπου, «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά».

Με αυτή την δήλωση άφησε να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα αυτός κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και όχι ο Μπάιντεν.

Ο Τράμπ διαβεβαίωσε ότι δεν ιδρύει νέο κόμμα. «Δεν ξεκινάμε νέα κόμματα. Έχουμε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Θα ενωθεί και είναι δυνατότερο παρά ποτέ. Δεν ιδρύω νέο κόμμα», ήταν η επωδός του.

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει εσωκομματικός εμφύλιος ανάμεσα σε «προσωπικότητες» του «βαθέως κράτους και του κατεστημένου» όπως ο Μακόνελ, που αδημονούν να αφήσουν πίσω την εποχή Τράμπ.

«Το κίνημά μας, που αποτελούν υπερήφανοι, σκληρά εργαζόμενοι Αμερικανοί πατριώτες μόλις ξεκινάει και στο τέλος θα νικήσουμε. Θα νικήσουμε», διατράνωσε ο Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος  δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ομιλία του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τράμπ είναι σίγουρο ότι θα τους κάνεις την ζωή δύσκολη, καθώς αποδεικνύεται ακατάβλητος μαχητής και δεν πτοείται, ούτε από τους εσωκομματικούς «υπονομευτές», ούτε από τα «κόλπα» της νέας τάξης.