Ένας άνθρωπος με διανοητική ευρύτητα μακράν απεραντότερη της δικής μου είπε κάποτε: “Η αριστεία είναι ρετσινιά”. Πολλοί λένε πως με αυτή τη ρήση έκλεισε ο κύκλος του νοήμονος ανθρώπου στη φύση. Συμφωνώ και επαυξάνω. Τα σημάδια είναι πολλά: στην Κούβα, η δικτατορία των Κάστρο περνάει σε άλλη οικογένεια και στην Βόρειο Κορέα, οι χειρισμοί του Προέδρου Τραμπ ξεδόντιασαν τον λαοφίλητο Κιμ και ίσως φέρουν το Βραβείο Νόμπελ στον ξανθό γιάνκη υπέρπλουτο πολιτικό.

Έμεινε μόνον η Ελλάδα. Εδώ, πάμε προς τα πίσω. Από το 1936 ως το 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς έφτιαξε ένα κοινωνικό κράτος διακόσια χρόνια μπροστά. Το ίδιο κοινωνικό κράτος που με ομολογουμένως τεράστιο κόπο κατάφερε να ξηλώσει μέχρι κεραίας ο κοσμαγάπητος κύριος Τσίπρας. Του οποίου τους πολιτικούς παππούδες κυνηγούσε και φυλάκιζε κατά δεκάδες χιλιάδες όχι ο Μεταξάς αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα τσιράκια του, τύπου Γεωργίου Παπανδρέου, μή τύχει και του φάνε κάνα 15% στις στημένες εκλογές, πριν ή μετά τα πραξικοπήματα που έστηνε αν έβλεπε πως δεν τραβάει.

Αν έβλεπε πως δεν τραβάει, έβαζε τον Πλαστήρα να σκοτώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ή να κάνει χούντα. Τον ίδιο Πλαστήρα που σκότωσε τον Νίκο Μπελογιάννη. Λέγανε τότε “τί Παπάγος τί Πλαστήρας”, αλλά η διαφορά που την ένιωσαν στο πετσί τους ήταν ότι ο Πλαστήρας σκοτώνει. Σκοτώνει αφελέστατους ιδεοληπτικούς όπως ο Μπελογιάννης που του την έστησαν με μούφα ασύρματο οι φίλοι και τα συντρόφια από το ΚΚΕ και τον κάρφωσαν στην αστυνομία. Όλοι ξέραν πως δεν είχει χρησιμοποιηθεί ο ασύρματος, αλλά στο Στρατοδικείο, μόνον ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ψήφισε ενάντια στην καταδίκη του Μπελογιάννη σε θάνατο.

Ο ίδιος Παπαδόπουλος που όταν κατέλαβε την εξουσία δεν εκτέλεσε κανέναν. Ούτε και τον βαλτό από τους Ισραηλινούς Αλέκο Παναγούλη. Του είχαν δώσει μια βόμβα φτιαγμένη για να τον προδώσει – όπως και έγινε. Την έστησε στον Παπαδόπουλο, αλλά το πράγμα ήταν σκέτη αποτυχία. Οι Ισραηλινοί έμειναν με την ελπίδα πως ο Παπαδόπουλος θα εκτελούσε τον Παναγούλη, αλλά μάλλον δεν ήξεραν καλά τον Συνταγματάρχη.

Λέγοντας για “πειραγμένες” μπόμπες, το περιορισμένου φάσματος μυαλό μου πήγε στον καταδικασμένο τρομοκράτη Σάββα Ξηρό, και σ’ αυτήν που του έσκασε στα χέρια την κατάλληλη στιγμή. Πήγε το μυαλό μου επίσης στον “πρώην πράκτορα της Σι Ά Έι” που βγήκε στον κύριο Παπαχελά να πει πως “λέγανε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αρχηγός της 17 Νοέμβρη και άλλα τέτοια τρελά”. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως προσπαθούσε να μας υπνωτίσει με την γελοία ιδέα πως οι ηγετικοί της 17 Νοέμβρη είναι στην φυλακή. Πως τον Παύλο Μπακογιάννη, γαμπρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον κτύπησε αυτοκίνητο.

Κανείς δεν θέλει σκεπτόμενους και υπεύθυνους πολίτες. Πρώτοι απεχθάνονται τον έλεγχο οι ξένοι που μας κυβερνούν. Την διαφθορά του ανθρωπίνου και κοινωνικού κεφαλαίου στη χώρα διεκπεραιώνουν εργολαβικά τιποτένια πολιτικά νανάκια. Το εμβόλιο που σκοτώνει τον εγκέφαλο έχει ανακαλυφθεί και λέγεται: σχολικά βιβλία ιστορίας.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να πηγαίνουν πολύ στο ελληνικό σχολείο. Προστατέψτε τα από την υποδούλωση. Αν δεν είναι να διακριθούν ως άριστοι, τουλάχιστον να μην γίνουν τιποτένιοι.

Originally posted 2018-05-05 11:01:48.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.