Τα τελευταία χρόνια, καθώς η ευαισθητοποίηση συνεχίζει να αυξάνεται, οι εγκληματικές οργανώσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εκτίθενται τελικά μετά από χρόνια επίσημων συγκαλύψεων και ομάδες πολιτών αντιμετωπίζουν τώρα το πρόβλημα των παιδεραστών με ίδια μέσα.

Εκατοντάδες κυκλώματα παιδοφιλίας λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Τα θύματά τους είναι ανήλικα, παιδιά, μωρά και βρέφη. Πρόσφατα, ο κίνδυνος μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο και μπροστά από τις κάμερες που ορισμένες κυβερνήσεις επιβάλλουν αυταρχικά μέσα από τα Lockdown και την τηλεκπαίδευση: μέσα από διαδικτυακά δολώματα, έρχονται σε επαφή με τα αθώα θύματά τους, με πρόσχημα μια διαδικτυακή γνωριμία, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και κοινά ενδιαφέροντα. Στόχος τους: να συναντήσουν τους ανήλικους. Μετά ξεκινά η κόλαση…

Η Αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας έχει αναφέρει πως πολλές καταδίκες οφείλονται στην συνδρομή οργανωμένων ομάδων κυνηγών παιδοφίλων – ευαισθητοποιημένων (και άφοβων) πολιτών που αντιλαμβάνονται πως η προστασία των παιδιών είναι ηθική τους υποχρέωση.

Όμως, τώρα, οι Αρχηγοί Αστυνομίας διαφόρων κρατών έχουν αποφασίσει πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην λειτουργία αυτών των ομάδων αυτοδικίας ή παράλληλης λειτουργίας με την επίσημη και αρμόδια διωκτική αρχή.

Οι κυνηγοί παιδοφίλων θέλουν ελευθερία δράσης

Αναφορές είδαν το φως της δημοσιότητας πως παραπάνω από 250 είναι τα περιστατικά όπου ομάδες κυνηγών παιδοφίλων ζήτησαν από τις επίσημες αρχές να τους δώσουν ελευθερία κίνησης και δράσης στην Ολλανδία, και στην Δανία.

Σύμφωνα με το BBC, ο Όσκαρ Ντρος, Περιφερειακός Διοικητής Αστυνομίας της Ανατολικής Ολλανδίας, διέταξε τους Ολλανδούς πολίτες να “σταματήσουν το κυνήγι παιδοφίλων – να σταματήσουν τις συλλήψεις – να σταματήσουν να προκαλούν – αφήστε το σε εμάς”.

Η πρακτική αυτοδικίας έχει απαγορευθεί από την Αστυνομία και την Εισαγγελία, αλλά οι κυνηγοί ενεργούν ακόμα. Ο Ντρος ανέφερε πως “στόχοι” έχουν σταματηθεί στον δρόμο, έχουν υποστεί φυσική βία, και έχουν διασυρθεί δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ολλανδός Αστυνόμος τόνισε πως οι προσπάθειες των πολιτών είναι λανθασμένες καθώς “οι αποδείξεις για τους στόχους αυτούς είναι συχνά αβέβαιες”. Δεν μπορούσε να ανακαλέσει στην μνήμη του μια περίπτωση “στόχου” που να καταδικάστηκε.

Πώς δρουν οι κυνηγοί παιδοφίλων

Οι κυνηγοί παιδοφίλων εν γένει συντονίζονται μέσω Facebook, όπου διάφορες ομάδες με ευφάνταστα ονόματα συγκεντρώνουν χιλιάδες μέλη. Ένα μέλος τέτοιας ομάδας ανέφερε στο δίκτυο Dutch NOS πως απλώς ήθελαν να “προστατεύσουν τα παιδιά” και είπε πως άνδρες εισέρχονται σε ψηφιακά δωμάτια συζητήσεων με άλλα μέλη, γνωρίζοντας πεντακάθαρα πως συνομιλούν με ανήλικα.

Τέλη Οκτωβρίου, ένας 73-χρονος άνδρας υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα εφήβων στην Ολλανδική πόλη του Άρνεμ, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει αργότερα. Η ολλανδική αστυνομία το αναφέρει ως το πιο πρόσφατο και περισσότερο σοβαρό από μια σειρά τέτοιων γεγονότων κυνηγιού παιδοφίλων που σαρώνει την χώρα.

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ

Οι Κυνηγοί Παιδεραστών είναι μια μορφή αυτοδικίας αντιμέτωπη με την χρόνια συγκάλυψη των πανίσχυρων κυκλωμάτων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: οι μεν είναι άγαρμποι και απελπισμένοι – οι δε, δικτυωμένοι στα υψηλά κλιμάκια της κρατικής εξουσίας…

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-14 19:58:06.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.