Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν στάθηκε δυνατόν να αποκρύψουν ότι οι γιατροί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χορηγούν σε ασθενείς με κορονοϊό υψηλές δόσεις βιταμίνης C. Οι αναφορές, που δημοσιεύονται σε ιστότοπους μέσων στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, περιγράφουν πώς οι ασθενείς που έλαβαν βιταμίνη C τα πήγαν «πολύ καλύτερα» από εκείνους που δεν την έλαβαν.

Δημοσιεύθηκε ήδη η τεκμηρίωση για την επιτυχημένη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό στην Κίνα με βιταμίνη C. Μια ιατρική ομάδα από το δεύτερο συνδεδεμένο νοσοκομείο του πανεπιστημίου Xi’an Jiaotong στην Κίνα ανέφερε την επιτυχή θεραπεία ασθενών με κορονοϊό με βιταμίνη C. Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, η ομάδα περιγράφει πώς οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή στεφανιαία πνευμονία, δυνητικά θανατηφόρα επιπλοκή του νέου κορονοϊού COVID-19, έχουν ανακάμψει μετά από θεραπεία με υψηλές δόσεις βιταμίνης. Η ιατρική ομάδα συνιστά ότι για ασθενείς με κρίσιμη ασθένεια και για άτομα με σοβαρή νεογνική πνευμονία, η θεραπεία με βιταμίνη C πρέπει να ξεκινά το συντομότερο δυνατό μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Όμως, η επιστημονική αλήθεια πως η βιταμίνη C και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν σε ιογενείς λοιμώξεις όπως η COVID19 συστηματικά αποσιωπάται από αυτούς που εργάζονται για τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και τους γιγάντιους παρασκευαστές εμβολίων.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, ο Δρ Andrew G. Weber, πνευμονολόγος και ειδικός στην κρίσιμη φροντίδα στο Λονγκ Άιλαντ, δήλωσε ότι τώρα δίνει αμέσως στους ασθενείς της εντατικής θεραπείας κορανοϊού 1.500 χιλιοστόγραμμα ενδοφλέβιας βιταμίνης C. Αυτή η θεραπεία επαναλαμβάνεται στη συνέχεια τρεις ή τέσσερις φορές τη μέρα. Εκπρόσωπος της Northwell Health, η οποία διευθύνει 23 νοσοκομεία και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο New York Post ότι η βιταμίνη C χρησιμοποιείται πλέον «ευρέως» ως θεραπεία κορανοϊού στις εγκαταστάσεις της.

Ο Δρ Weber περιγράφει πώς τα επίπεδα βιταμίνης C σε ασθενείς με κορονπϊό μειώνονται δραματικά όταν υποφέρουν από σήψη, μια απειλητική για τη ζωή φλεγμονώδη απόκριση που εμφανίζεται όταν το σώμα τους αντιδρά υπερβολικά στη λοίμωξη και πώς είναι συνεπώς λογικό να αντιμετωπιστεί αυτό. Η παρατήρηση του Weber αντικατοπτρίζει εκείνη του Dr. Paul E. Marik, ιατρού εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, του οποίου η χρήση ενός ενδοφλέβιου συνδυασμού βιταμίνης C, βιταμίνης Β1 και ορμόνης υδροκορτιζόνης έχει δείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη θεραπεία της σήψης.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές αντιμάχονται τις φυσικές θεραπείες

Το μήνυμα σχετικά με τον ρόλο των μικροθρεπτικών συστατικών στην καταπολέμηση των λοιμώξεων αρχίζει να περνά. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά και κλινικά στοιχεία που υποστηρίζουν προσεγγίσεις με βάση τις βιταμίνες, η συνεχιζόμενη αποτυχία των κυβερνήσεων να κάνουν σημαντική αναφορά στη διατροφή στις οδηγίες του κορονοϊού στο κοινό είναι μια απόλυτη παραίτηση από το καθήκον της φροντίδας.

Τα μέτρα φυσικής υγείας που βασίζονται στην επιστήμη μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους παντού στην τρέχουσα πανδημία. Ο μόνος λόγος για τον οποίο τέτοιες προσεγγίσεις δεν χρησιμοποιούνται ακόμη ευρέως είναι ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να κυριαρχούνται σε μεγάλο βαθμό από την επίδραση της φαρμακευτικής βιομηχανίας επενδύσεων τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, της οποίας το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στην παραγωγή πατενταρισμένων συνθετικών φαρμάκων. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των μη κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ασφαλών και αποτελεσματικών προσεγγίσεων φυσικής υγείας αποτελεί άμεση οικονομική απειλή για αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο.

Τελικά, προκειμένου να επιτευχθεί η «Υγεία για Όλους», είναι ζωτικής σημασίας να καταργήσουμε τον παγκόσμιο αποκλεισμό πληροφοριών για τις φυσικές θεραπείες. Χωρίς την ύπαρξη ενός τέτοιου αποκλεισμού, οι περιορισμοί στα πολιτικά μας δικαιώματα που έχουν θέσει ολόκληρες χώρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, δημιουργώντας άνευ προηγουμένου ζημία στην παγκόσμια οικονομία, δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν.

Μοιραζόμενοι όσο το δυνατόν ευρύτερα τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις φυσικές θεραπείες, εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν. Από την ανακάλυψη των πρώτων βιταμινών πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, δεν υπήρξε ποτέ εποχή που η ανάγκη να γίνει αυτό ήταν υψηλότερη ή πιο επείγουσα.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.