Η Δύση ξαναμαζεύει τα χαρτιά της τράπουλας και μαζί τους τα ρέστα μας. Η χώρα έπαιξε και έχασε. Η παραμονή μας στο κλαμπ των ισχυρών λαμβάνει χώρα μόνο για την εξυπηρέτηση των ξένων δανειστών οι οποίοι επένδυσαν χρησιμοποιώντας τις τσέπες μας με την άδεια των πολιτικών μας αρχηγών, οι οποίοι πρώτοι και από καιρό είχαν πράξει ακριβώς το ίδιο.

Η χώρα μας παραμένει όμορφη και ένας ιδανικός τόπος για τουρισμό και ψυχαγωγία των ξένων, όχι όμως και των Ελλήνων για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαλογή. Με την δυναμική φτωχοποίηση το brain drain παραδίδει στις ισχυρές χώρες τους ικανούς επιστήμονες, και τους ικανούς επιχειρηματίες. Ούτε οι πρώτοι ούτε οι δεύτεροι έχουν λόγο να παραμείνουν εδώ, εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο. Μαζί με αυτούς φεύγουν και οι ικανοί τεχνίτες. Πίσω μένουν μόνο οι υπερήλικες και ένα ελάχιστο δυναμικό που μπορεί να σηκώσει το σύστημα. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τόσοι όσοι χρειάζεται η υλοποίηση του σχεδίου.

Όταν χρειάζονται πολύ φθηνά εργατικά χέρια αυτά θα βρίσκονται σε Έλληνες και περαστικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Όσοι είναι απελπισμένοι εν μέσω μιας πρωτοφανούς απαξίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων θα εργάζονται έναντι πινακίου φακής για να επιβιώσουν, λέγοντας ευχαριστώ σε εργοδότες που θα τους υποαμείβουν και δεν θα τους ασφαλίζουν.

Όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη ενόσω ξένοι επενδυτές κάνουν χρυσές δουλειές στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα. Οι ισχυρές χώρες επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και στις σύγχρονες μορφές επενδύσεων μπορούν και κρατούν ένα υψηλό επίπεδο για τους πολίτες τους. Σε αυτές βρίσκεται ο ζωτικός χώρος των ισχυρών. Ωστόσο χώρες όπως η Ελλάδα αποτελούν πρώτης τάξεως επιλογές για εκμετάλλευση και διασκέδαση.

Η αποικία χρέους είναι εδώ και αποτελεί έναν επενδυτικό και ψυχαγωγικό παράδεισο, όχι για Έλληνες και όχι για εργάτες. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι και αυτό δεν θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια αν δεν μεταφέρουμε το ενδιαφέρον μας από τις αποπροσανατολιστικές συζητήσεις του δημοσίου διαλόγου στην ενδυνάμωση της ταξικής συνείδησης διεθνώς.

Originally posted 2018-03-19 19:52:46.