Πόσο του χεριού και δεδομένοι είμαστε;

Το πλαίσιο:

Η Αμερικανική Δημοκρατία αποτέλεσε την έμπνευση για πολλές γενιές Ελλήνων. Η ελευθερία, η προκοπή, η ευημερία, όλο αυτό το φως που έλαμψε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αιματηρό αδελφοκτόνο Εμφύλιο που σημάδεψε κατάβαθα το κορμί της Ελλάδας.

Ποιος εχέφρων άνθρωπος δε θα ήθελε αυτό το πρότυπο να λειτουργεί και στον τόπο του;

Η Αμερικανική όμως εξωτερική πολιτική, το εργαλείο δηλαδή συντήρησης της Αμερικανικής Δημοκρατίας που θα θέλαμε και για μας, γίνεται με το κόστος της να το πληρώνουν οι χώρες δορυφόροι της ζώντας έτσι αυτοί σε εκχυδαϊσμένες μιμήσεις της, στις κρίσιμες στιγμές της μεταπολεμικής ιστορίας ήταν κύρια απέναντι από την Ελλάδα και τα συμφέροντα του λαού της.

 • Η πάσα που μας έκανε στους Γερμανούς μεταπολεμικά,  να δανειστούμε από την ηττημένη Γερμανία, τους Κατοχικούς μας βασανιστές,  για την αποκατάσταση της καταστραμμένης Ελλάδας,
 • η άρνηση και η υποταγή της Ελλάδας και των τότε πολιτικών ηγεσιών τους σε αυτή την άρνηση, να ζητήσουν τα Κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις από την Γερμανία,
 • κατόπιν η Ζυρίχη και συμφωνία για το Κυπριακό που έβαλε τους Τούρκους συνεταίρους και φαλκιδεύοντας τον αγώνα των Κυπρίων για Ένωση,
 • η 7χρονη δικτατορία για την οποία ο πρόεδρος Κλίντον ζήτησε συγνώμη για την Αμερικανική εξωτερική πολιτική που οδήγησε στον γύψο τον Ελληνικό λαό, η προδοσία της Κύπρου με τον Αμερικανικό δάκτυλο του κυρίου Κίσσιντζερ,
 • η φαλκίδευση της ουσιαστικής άμυνας της Ελλάδας σε μια ισορροπία εξοπλισμών που ευνοούσε τελικά την εξέλιξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη βάση των αρχείων που έχουν πια αποδεσμευτεί,
 • τα σκάνδαλα κατασκοπίας και παρακολούθησης με την Vodafone και την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη εις βάρος του τότε Έλληνα πρωθυπουργού που επέφερε και την “απομάκρυνση” του,
 • τα μνημόνια διάσωσης των Τραπεζιτών και των Τραπεζών, ρίχνοντας την Ελλάδα και τον λαό της στην φτώχια και την αιώνια εξάρτηση.
 • η επιβεβλημένη ταπεινωτική για την Ελλάδα, την Ιστορικότητα της και την Αλήθεια, Συμφωνία των Πρεσπών
 • η συνέργεια του κυρίου Φάουτσι, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των διαμορφωτών της διεθνούς πολιτικής σκηνής Σόρος, Γκέητς, Φλίνκ και Σία για το δρόμο προς την “Νέα Παγκόσμια Τάξη” και την πλήρη απώλεια της όποιας Εθνική Κυριαρχίας και Δημοκρατίας.
 • η ακύρωση του EastMed του αγωγού φυσικού αερίου προϊόν συνεργασίας Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ Αιγύπτου,
 • η άρνηση στην Ελλάδα για το δικαίωμα της στην ενεργειακή της αυτάρκεια μέσα από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου

Οι αλήθειες

 1. Σήμερα έχουμε υπογράψει μια στρατιωτική αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και δίνουμε γη και ύδωρ, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την Εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα απέναντι σε όλους τους γείτονες που εποφθαλμιούν και απειλούν και περιμένουν με το δάκτυλο στην σκανδάλη, αμφισβητώντας χωρίς προσχήματα τα όρια της Ελλάδας, των νησιών της και της θάλασσας της.  
 2. Ο πρωθυπουργός ως δεδομένος, όταν ρωτήθηκε για τον κύριο Ερτογάν και τις αντιρρήσεις του για την είσοδο στο ΝΑΤΟ Σουηδίας Φιλανδίας όπου για να το δεχτεί, παζαρεύει 40 F16 και την αναβάθμιση άλλων 80 κλπ κλπ, αντί να πει πως η Ελλάδα δε θα δεχτεί να είναι η απόφαση αποτέλεσμα παζαριού στρατιωτικού εξοπλισμού της Τουρκίας για να μας απειλεί και να παραβιάζει τον Εθνικό εναέριο χώρο μας, είπε ρωτήστε τον κύριο Ερτογάν. Ουτε καν αναφέρθηκε στο μπαράζ των παραβιάσεων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Γιές Μαν!
 3. Υπέδειξε στον Χάρτη της Γαλάζιας κατά την Τουρκία πατρίδα στον κύριο Μπάιντεν, ξεχνώντας ότι στο ναυτικό χάρτη που έφτιαξαν οι Αμερικανικές υπηρεσίες και που υιοθετεί ως αμφισβητούμενη από την Τουρκία την θάλασσα που ανήκει στην Ελλάδα, έγινε κατά παραγγελία του κύριου Μπάιντεν αρκετά χρόνια πριν.
 4. Δεν έθεσε το θέμα της δικαίωμα της Ελλάδας στην Ενεργειακή αυτάρκεια με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και χαιρέτησε το ότι γινόμαστε κόμβος και πύλη παροχής φυσικού αερίου. Κάτι που ωφελεί μόνο τους πλοιοκτήτες και τις χώρες που θα παραδοθεί το φυσικό αέριο και σε τίποτα δεν αφορά την δική μας ενεργειακή αυτάρκεια.

Τα ψέματα:

 1. Είπε ψευδώς ισχυριζόμενος, ότι η Ελλάδα είχε την πιο πετυχημένη ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπιση του Covid την στιγμή που με τους 30.000 θανάτους είναι πρώτη χώρα σε αναλογία νεκρών ανά 100.000 κατοίκους.
 2. Στην ερώτηση γιατί η διεθνής ανεξάρτητη οργάνωση για την ελευθερία του τύπου και κοινά αποδεκτή για όλες τις χώρες, θέτει την Ελλάδα σε μια θέση ντροπής μαζί με χώρες δικτατορικές, αμφισβήτησε την αξιοπιστία της οργάνωσης αυτής, της μεθοδολογίας της και πως λέει ψέματα.

Παραλειπόμενα:

 1. Στην δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμή του πρωθυπουργού κανείς από τους δεκάδες παρευρισκόμενους δεν φορούσε μάσκα. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός όπως και οι υπουργοί και γραμματείς όταν συνέρχονται εμπρός στις τηλεοπτικές κάμερες είναι μασκοφόροι, επίμονοι εραστές της μάσκας και που αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα εργαλείο συμμόρφωσης και με τις ζέστες λόγο για να σε τρελάνει από την ασφυξία που νοιώθεις σε κλειστό χώρο η επιβαίνοντας σε ένα ταξί.
 2. Η κυρία πρωθυπουργού αφήνοντας το οποιοδήποτε πρωτόκολλο ένδυσης στην άκρη ντύθηκε σα να επισκεπτόταν όντας σε διακοπές κάποιο κάλεσμα για παράδειγμα στην Μύκονο
 3. 10.000 δολάρια θα πληρώσει ο κάθε Ελληνοαμερικανός για να καθίσει στον δείπνο που παραθέτει το American Hellenic Institute των κύριων Manatos Manatos και σία.

Υστερόγραφο περί βλακείας και διπλωματίας της γραβάτας:

 «Εξαιρετικά τιμητικό» χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να φορέσει κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό  τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες που είχε χαρίσει ο ίδιος στον Τζο Μπάιντεν πριν από πέντε χρόνια    .

Σε δήλωσή του στη «  Ναυτεμπορική  » ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της συνάντησης που είχε μαζί του το καλοκαίρι του2017 ως υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν τού ζήτησε να ανταλλάξουν γραβάτες.

 «Όταν μου ζήτησε εκείνο το βράδυ να ανταλλάξουμε γραβάτες με τα ελληνικά σημαιάκια τον ρώτησα πού θα τη βάλει. Μου είπε ότι έχει πολλούς Έλληνες φίλους και ότι κάποια στιγμή θα τη φορέσει. Δεν περίμενα ότι θα την είχε φυλαγμένη πέντε ολόκληρα χρόνια για να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να τη φορέσει. Ομολογώ – και δεν το λέω σε επίπεδο προσώπων, αλλά σε επίπεδο Ελλάδας – ότι είναι εξαιρετικά τιμητικό να φοράει πρόεδρος των ΗΠΑ γραβάτα της χώρας του πρωθυπουργού που τον επισκέπτεται στον Λευκό Οίκο».

 Όπως παρατήρησε ο κ. Κουίκ «αυτή ήταν η γραβάτα της Ελλάδας» που «σημειολογικά δείχνει πράγματι την αγάπη που έχει για την πατρίδα μας».

 «Αυτή η γραβάτα έκανε αίσθηση, καθώς ο Μπάιντεν τίμησε την Ελλάδα και τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τελικά η διπλωματία της γραβάτας δεν πήγε χαμένη» σημείωσε ο κ. Κουίκ.

Για να γελάσει το πικραμένο μας χειλάκι μας διασκεδάζει ο κύριος Κουίκ.