Η Επιστήμη δεν είναι κι αυτή αθώα.

Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς (διότι το «είδαμε» και αυτό), αξιοποιείται και χειραγωγείται, από την κυρίαρχη πολιτική τάξη ή από την υπερισχύουσα «κομματική ιδεολογία» και υπό αυτήν την έννοια είναι ταξική.

gain of function virus research

Και εφόσον είναι ταξική, αντιβαίνει στην κομμουνιστική/μαρξιστική θεωρία (άλλο τέτοιο κακό να μην μας βρει).

Ελπίζουμε να μην «βγούνε» οι κομμουνιστές (με τα μαδέρια και τα σφυροδρέπανα της εργατιάς αγροτιάς) στους δρόμους, για να «υπερασπιστούν» την α-ταξική επιστημοσύνη κάποιον (μπορεί να «θυμώσει» ο προϊστάμενος του γραικυλιστάν και τότε αλίμονό μας…).

Η αυθεντική επιστημονική έρευνα δεν είναι ταξική, η χρησιμοποίηση, όμως, των επιστημονικών δεδομένων, η κατεύθυνση της επιστημονικής έρευνας και η “χειραγώγηση” των επιστημονικών αποτελεσμάτων, έχουν χαρακτήρα ταξικό.

Το χρώμα του χρήματος είναι ταξικό;

Για τους ερευνητές – επιστήμονες θα έπρεπε ή θα πρέπει να είναι απλά ένα μέσον ολοκλήρωσης του πειράματος και της έρευνας.

Για το καλό της ανθρωπότητας πάντα και όχι για τον εγκλεισμό της.

who tedros gebreyessus

Οι επιστήμονες, συνεπώς, μπορεί μέσα στα εργαστήριά τους να λειτουργούν επιστημονικά (υπερταξικά), αλλά έξω από αυτά να καθορίζονται και να υπηρετούν, συχνά, τις κυρίαρχες ελίτ εξουσίας, νοθεύοντας ακόμα και τα επιστημονικά τους θεωρήματα.

Και λυπούμεθα βαθύτατα για τα «επιστημονικά ολισθήματα», χάριν της προσκαίρου και εφημέρου δόξης, από κάποιους.

Οι επιστήμονες, που τυχόν διαπλέκονται με την οικονομική και πολιτική εξουσία και υπηρετούν τις σκοπιμότητες της εξουσίας, γρήγορα αυτό-γελοιοποιούνται και αυτό-εξευτελίζονται.

Ο μπάρμπα Σωτήρης (στο μυθικό χώρο του γραικυλιστάν) φαίνεται ότι είναι βαθιά «χωμένος» και από πολύ παλιά στη διαπλοκή.

Διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος Αριστεία.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτικής εκπομπή (Δευτέρα-Σάββατο), στις 21:00, μέσα από το facebook της Αριστεία.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com

antonis papaioannou
Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος Αριστεία. Email επικοινωνίας: nynkaiaei2013@gmail.com