Η επιτυχία, όπως και άλλες έννοιες, θα μπορούσαμε να πουμε πως είναι έννοια παρεξηγημένη. Τις περισσότερες φορές, την συγχέουμε με τα πολλά χρήματα ή την αναγνωρισιμότητα, παρότι αυτά που συμβαίνουν είναι το αποτέλεσμα, δεν είναι όμως το αίτιο αλλά ούτε και η πηγή.

Για να έχουμε μια κοινή αντίληψη της έννοιας της επιτυχίας, θα πρέπει να δώσουμε έναν ορισμό, θα δανειστούμε την τοποθέτηση του συγγραφέα Earl Nightingale, που ορίζει την επιτυχία ως “το σύνολο των πράξεων που μας οδηγούν στην επίτευξη των στόχων μας”. Έπειτα για να του δώσουμε μια πιο συγκεκριμένη μορφή, μπορούμε να μεταφράσουμε τις πράξεις σε συνήθειες.

Ο στόχος του να κερδίσουμε πολλά χρήματα είναι κάτι που συναντάμε συχνά και είναι κοινός σε πετυχημένους ανθρώπους. Αν έχουμε έναν παρόμοιο στόχο, τότε πρέπει να δούμε τις συνήθειες που οδήγησαν αυτους τους ανθρώπους στην επίτευξη των στόχων. Δεν χρειάζεται, με λίγα λόγια, να ανακαλύψουμε τον τροχό απο την αρχή, καθώς υπάρχει η γνώση και μπορούμε να την κάνουμε δική μας.

Μερικές από τις συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι η σωματική άσκηση (αθλητικές δραστηριότητες), πνευματική άσκηση (βιβλία, σεμινάρια), σωστή ξεκούραση (ποιοτικό ύπνο), φειδώ και πολλές άλλες.

Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και βλέπουμε πως ο τρόπος που προσπαθούμε δεν μας οδηγεί προς αυτούς, τότε κάνουμε μια επαναξιολόγηση και ξεκινάμε από την αρχή, δεν χρειάζεται βιασύνη και πανικός, αρκεί μόνο συνέπεια και υπομονή.

Να θυμάστε πάντα πως Κάθε Μέρα Μετράει!

 

Originally posted 2018-11-02 18:40:48.