Η πολιτική διαχείριση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της εμφάνισης του Νέου Κορονοϊού 2019 είναι μνημείο πολιτικής απάτης – και τώρα σκάει με πάταγο.

Πρόκειται για ένα θλιβερό έπος, που συντίθεται από μηδενισμό και υπερβολή, διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση, ομερτά και τρομοκράτηση, σπατάλη και εξοργιστική απουσία κρατικής χρηματοδότησης, επικοινωνιακή κινητοποίηση τύπου “έχουμε πόλεμο” και πολιτικά εγκληματική απραξία στην επιτελική οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Μηδέν νεκροί”

Όλες οι σοβαρές κυβερνήσεις στον κόσμο δημοσιοποιούσαν τον Μάρτιο του 2020 τον εκτιμώμενο συνολικό αριθμό των φορέων, των ασθενών και των νεκρών με την συνδρομή COVID19 (με την ασφαλή πρόβλεψη πως οι περισσότεροι από αυτούς θα κατέληγαν ούτως ή άλλως αυτό το χρονικό διάστημα από υποκείμενα νοσήματα). Μόνο στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα θλιβερά του εξαπτέρυγα καλλιεργούσαν την πολιτική απάτη των “μηδέν νεκρών”.

Θυμάμαι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφοπλιστικά ευθύ, να ανακοινώνει πως οι νεκροί στις ΗΠΑ εκτιμώντο τότε στις 100.000 με 200.000. Εδώ, αφήναμε να εννοηθεί πως θα την βγάλουμε καθαρή λόγω της “γαλάζιας υπεροχής” με “Α και Ου και Δαπ Νου Δου Φου Κου”.

“Κερδάμε”

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε τον πλασιέ της απατηλής αφήγησης “παλαίψαμε και κερδάμε”. Φορούσε πλαστικά γάντια και μάσκα ως το μεσόφρυο.

Η επιστημονική τεκμηρίωση δεν μπορεί να υποστηρίξει την αξία τους στην παρεμόδιση της μόλυνσης, αλλά ο “δορυφόρος” του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη επέμενε στις κάμερες πως “αν τηρούμε τα μέτρα, θα πάμε φίνα”.

Τώρα που οι νεκροί με την συνδρομή COVID-19 έπιασαν τους 100 την ημέρα, η αμηχανία αυτού του αντιδημοφιλούς πολιτικού συστήματος είναι ηχηρή και εκκωφαντική.

“Υπομονή μέχρι το εμβόλιο”

Εμβόλιο για τον Νέο Κορονοϊό 2019 εφευρέθηκε στην Ρωσία και διανέμεται σε 50 χώρες στον κόσμο, που εκπροσωπούν τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό. Εδώ, στο Μαξίμου και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ακόμα περιμένουμε το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna.

Ως τότε, δεν θα βγάζουμε άχνα για τον βιομήχανο Δημήτρη Παπαλεξόπουλο του ΤΙΤΑΝ που καίει παραπροϊόντα σκουπιδιών (RDF), στην πόλη με την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα και στην χώρα που σύρεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακή και βλαπτική ποιότητα αέρα που αναπνέουμε.

Η σφοδρότητα των πνευμονιών είναι ανεξήγητη εφέτος, όπως μας εξήγησαν οι ιατροί πρώτης γραμμής, αλλά κανείς δεν μιλάει για τα αίτια που οδηγούν την Θεσσαλονίκη να γίνει όχι Μπέργκαμο αλλά… Πτολεμαΐδα.

Τί κι αν το εμβόλιο των Big Pharma δεν είναι εμβόλιο (δεν περιλαμβάνει τμήμα του Νέου Κορονοϊού 2019, αλλά mRNA, που εισάγει γενετικό υλικό στο κύτταρο). Τί κι αν οι βιομήχανοι του φαρμάκου δεν βάζουν την υπογραφή τους για αστική ευθύνη από πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου που θέλουν να μας πουλήσουν. Τί κι αν οδεύουμε με φυσικό τρόπο προς την ανοσία της αγέλης με περίπου 1.000.000 εκτιμώμενους φορείς του Νέου Κορονοϊού 2019 στην Ελλάδα.

What happens when the shit hits the fan

Εμείς πουλάμε πολιτική κορονο-απάτη, μέχρι την στιγμή που ‘the shit hits the fan”. Τότε, θα ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-12-04 19:39:28.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.