Η Τσέλσι Κλίντον, κόρη του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Trustees) της ΜΚΟ “Partners in Health”, που χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος και τον Μπιλ Γκέιτς.

Η επόμενη “μεγάλη ευκαιρία” για τους μεγιστάνες της φιλανθρωπικής κερδοσκοπίας είναι η “Ιχνηλάτηση Επαφών” και η Partners in Health μόλις κέρδισε ένα συμβόλαιο με τον Πολιτεία της Μασαχουσέτης για να κάνει ακριβώς αυτό. Όμως, εκφράζονται φόβοι πως οι Σόρος και Γκέιτς θέλουν κάτι άλλο από την ταπεινή υγειονομική δουλειά του να χαρτογραφούν ποιος μόλυνε και μολύνθηκε από ποιον.

Πολλοί φοβούνται το ενδεχόμενο μαζικής παρακολούθησης που δημιουργείται από την ανίχνευση επαφών, ιδίως υπό το φως ενός νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο για την έγκριση της ανίχνευσης επαφών «στις κατοικίες ατόμων».

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και βέβαια τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του Τζώρτζ Σόρος έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν ξοδεύουν τα δεκάδες εκατομμύρια σε δωρεές, όπως αυτά που έλαβε η ΜΚΟ που συμμετέχει η κόρη Κλίντον, ασκόπως. Στο βιογραφικό του συνιδρητή της ΜΚΟ, Πωλ Φάρμερ, διαβάζουμε:

«Το έργο του Farmer προσέλκυσε την υποστήριξη φιλάνθρωπων, συμπεριλαμβανομένων των George Soros και Bill και Melinda Gates. Το 2002, η PIH έλαβε επιχορήγηση 13 εκατομμυρίων δολαρίων από το Παγκόσμιο Ταμείο για βελτιώσεις στο συγκρότημα Cange. Το 2005 το Ίδρυμα William J. Clinton χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα Partners in Health AIDS στη Ρουάντα. “

Όταν ξέσπασε φυματίωση το 2007 στην Αφρική, μάθαμε από το NBC ότι: «Το Open Society Institute του Σόρος ανακοίνωσε επιχορήγηση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Partners in Health and Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη. Η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό ενός πρότυπου έργου θεραπείας XDR-TB με βάση την κοινότητα στο Λεσότο. Μόλις αναπτυχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας, οι ειδικοί ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα εγκριθεί σε άλλες φτωχές χώρες».

Ο Soros ανακοίνωσε προσωπικά την επιχορήγηση και είπε ότι ελπίζει ότι θα πυροδοτήσει ένα μεγαλύτερο έργο. Για αυτήν την πρωτοβουλία, το Partners In Health συμπεριλήφθηκε στο προπαγανδιστικό βιβλίο “Η Φιλανθρωπία του Τζωρτζ Σόρος: Οικοδομώντας Ανοικτές Κοινωνίες” (The Philanthropy of George Soros: Building Open Societies).

Το 2011, ο Διεθνής Συνασπισμός Γυναικών για την Υγεία σημείωσε, «Ο Ιδρυτής του YP Foundation θα είναι μαζί με τον Paul Farmer, τον George Soros, στο IWHC Gala». Ο Farmer τιμήθηκε στο γκαλά, στο οποίο συμμετείχε ο David Rockefeller.

Το 2014, ο συνιδρυτής Partners In Health, Paul Farmer εξασφάλισε χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τον Σόρος για ένα έργο στην Αφρική. Ο Farmer εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2014 στον ιστότοπο της Open Society Foundations του Σόρος, η οποία ανέφερε:

“Μεταξύ των ταξιδιών στη Λιβερία, ο Paul Farmer του Partners In Health επισκέφθηκε τα γραφεία της Open Society (σ.σ. του Σόρος) για να συζητήσει το έργο του σχετικά με τον Έμπολα. Ο Paul μίλησε για την ανάγκη διασφάλισης βιώσιμων συστημάτων υγείας για ανθρώπους σε χώρες όπου ο ιός έχει εξαπλωθεί”. Ο Farmer με μεγάλο οίστρο, θέλησε να καταγγείλει «θεωρίες φόβου και συνωμοσίας γύρω από θανατηφόρες ασθένειες» στο βίντεο και μίλησε για το πώς να «επιτεθούμε» στις θεωρίες συνωμοσίας με ακτιβισμό.

Τώρα και στο σπίτι σας…

Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Bobby Rush εισήγαγε νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που να εξουσιοδοτεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραχωρεί σε εγκεκριμένες οντότητες, καλή ώρα όπως η ΜΚΟ που συμμετέχει η Τσέλσι Κλίντον, το δικαίωμα να διενεργεί εντοπισμό επαφών για τον κορονοϊό σε «ιδιωτικές κατοικίες». Η ανίχνευση επαφών περιλαμβάνει τον εντοπισμό κάθε αλληλεπίδρασης που έχουν τα μολυσμένα άτομα.

Εισήχθη, έτσι, ο Νόμος HR 6666, «COVID-19 Testing, Reaching and Contacting Everyone (TRACE) Act» την 1η Μαΐου 2020 και παραπέμφθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου. Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου: «Να εξουσιοδοτηθεί ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να χορηγεί επιχορηγήσεις σε επιλέξιμες οντότητες για τη διεξαγωγή διαγνωστικών δοκιμών για το COVID-19, και συναφείς δραστηριότητες όπως η ανίχνευση επαφών, μέσω κινητών μονάδων υγείας και, όπου απαιτείται, σε κατοικίες ατόμων και για άλλους σκοπούς. “

Ο Μπιλ Κλίντον θέλει την “Ιχνηλάτηση Επαφών”

Οι περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται έναν επικείμενο κίνδυνο: “Τι θα γινόταν αν ο 5χρονος γιος σας ιχνηλατούνταν ως μολυσμένος με κορονοϊό και τον έπαιρναν από το σπίτι σας για να περιοριστεί σε χώρο καραντίνας”; Οι θεσμικά υποψιασμένοι παραφράζουν το παραπάνω απλό ερώτημα: “Ποια δικαιώματά μας κινδυνεύουν από αυτούς που προωθούν την ιχνηλάτηση επαφών, τον περιορισμό κατ΄οίκον ή σε χώρους καραντίνας, την συλλογή προσωπικών στοιχείων και την επιβολή κοινωνικής αποστασιοποίησης με την χρήση ψηφιακών μέσων εντοπισμού ή εμφυτευμάτων στο ανθρώπινο κορμί”; Ένας τρίτος τύπος προσέγγισης είναι επίσης εύλογος: “Πόσο κερδίζουν αυτοί που επενδύουν δισεκατομμύρια στην ασθένεια, την ακριβή θεραπεία, τον έλεγχο της υγείας και τον εμβολιασμό”;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.