Ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε την Ελλάδα, εκχωρώντας τα εθνικά δίκαια της Μακεδονίας σε τρίτους. Οφείλει να λογοδοτήσει στον φυσικό του δικαστή. Άδειασε τα κρατικά ταμεία, μοιράζοντας εφήμερα ψίχουλα από τα κλεμμένα δεξιά κι αριστερά. Η προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων δεν έπιασε τόπο. Οι Έλληνες μισούν αυτόν και την παρέα του. Η Μακεδονία εκδικήθηκε τον προδότη.

Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες δεν προσήλθε να ψηφίσει. Ανέκαθεν οι ξένοι όριζαν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, με πολύ λίγες ιστορικά εξαιρέσεις. Από την εποχή, όμως, που ο Γιώργος Παπανδρέου εκχώρησε την Ελλάδα στους ξένους, το πολίτευμα δέχεται ορατή αμφισβήτηση: οι πολίτες δεν θέλουν να νομιμοποιούν την νομή της χώρας από τους ξένους. Γνωρίζουν πως το πλήθος των ως τώρα μικρών κομμάτων δεν θα έχει καθοριστική συμμετοχή στην εξουσία. Και απέχουν από τις εκλογές.

Ο νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κριθεί ιστορικά και πολιτικά στα δύο αυτά μείζονα ζητούμενα:

  1. Αν θα είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που θα νομιμοποιήσει την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και θα προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα από τις ποινικές του ευθύνες για την προδοσία.
  2. Αν θα είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που θα διατηρήσει το Κατοχικό Υπερταμείο, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας εξεχώρησαν όλη την εθνική περιουσία.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομιμοποιήσει την τοξική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, θα οδηγηθούμε σύντομα στην επόμενη προδοσία και στο βάθεμα της κρίσης που διαπερνά το πολίτευμα και το σύνολο των θεσμών του κράτους μας. Η εκχώρηση της Ελλάδος στους ξένους θα συνεχίσει να επιφέρει τραγικές συνέπειες για τις Ελληνίδες, τους Έλληνες και το εθνικόν.


Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus)

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.