Περισσότεροι από 300.000 μόνιμοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Υόρκη τους τελευταίους οκτώ μήνες λόγω των αυξανόμενων ποσοστών εγκληματικότητας και της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της New York Post.

Οι κάτοικοι υπέβαλαν 295.103 αιτήματα αλλαγής διεύθυνσης από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκθεση, με βάση δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Η.Π.Α. βάσει αιτήματος περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA).

Για τεχνικούς λόγους, εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός των αλλαγών μόνιμης κατοικίας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από 300.000.

Επίσης, τα δεδομένα δεν εξετάζουν πόσα άτομα βρίσκονται σε ένα νοικοκυριό που έχει υποβάλει ένα ενιαίο αίτημα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα από 300.000 άτομα που έχουν εγκαταλείψει την μεγάλη αμερικανική πόλη.

Απόδραση από την Νέα Υόρκη!

Η έξοδος των κατοίκων της πόλης είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, υπήρξαν 244.895 αιτήματα αλλαγής διεύθυνσης σε τοποθεσίες εκτός των πέντε δήμων, ενώ το 2019, υπήρχαν μόνο 101.342 τους ίδιους μήνες.

Οι ειδικοί λένε ότι η απόδραση από τη Νέα Υόρκη δεν οφείλεται μόνο στον κορανοϊό. Έχει επίσης να κάνει με τα αυξανόμενα ποσοστά εγκληματικότητας, τα οικονομικά δεινά και το σχολικό χάος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που άλλαξαν τις διευθύνσεις τους μετακόμισαν σε προαστιακές κομητείες, όπως το Long Island, το Westchester και τμήματα του βόρειου New Jersey. Όμως, ορισμένοι Νεοϋορκέζοι άλλαξαν κατοικία προς μέρη μέχρι την Φλόριντα ή την Χαβάη.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-16 17:20:30.