Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδοτείται από ΜΚΟ που ανήκει στο δίκτυο οργανισμών του Εβραίου κερδοσκόπου Τζώρτζ Σόρος.

Στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διαβάζουμε:

“Στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στην Υπηρεσία Ασύλου η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Αλληλεγγύη- Solidarity Now”, ο Οργανισμός έχει αναλάβει την υποστήριξη της Υπηρεσίας με σκοπό την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της διαδικασίας ασύλου σε όλα τα στάδιά της. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση ακινήτων ή τμημάτων τους, την κάλυψη δαπανών που αφορούν ανακαινίσεις και επισκευές κτηρίων και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την στέγαση υπηρεσιών της Υπηρεσίας Ασύλου και την υποστήριξη της λειτουργίας της αντίστοιχα.

Μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία παροχής υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, των εκτυπωτών πολλαπλών λειτουργιών και των καλωδίων”.

H MKO, στο δίκτυο οργανισμών του Τζωρτζ Σόρος

Η ΜΚΟ είναι μέλος του OSEN (Open Society European Network). To OSEN είναι ένα δίκτυο, μέλη του οποίου είναι οι οργάνωσες που συνδέονται με το Δίκτυο Ανοικτής Κοινωνίας που ίδρυσε ο Τζωρτζ Σόρος και εδρεύουν στη Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και την Ελλάδα.

“Στόχος του είναι η εξασφάλιση της συνεργασίας, της ανταλλαγής πληροφορίας και γνώσης μεταξύ των οργανώσεων της ανοιχτής κοινωνίας, ώστε όλες μαζί να συμβάλουν στους στόχους του Open Society Foundations στην Ευρώπη”.

Πρόσφατα ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τοποθετήθηκε νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ του Τζωρτζ Σόρος “Σολιντάριτυ Νάου” (Αλληλεγγύη Τώρα – Solidarity Now).

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-02-17 19:49:19.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.