Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα συμπαθέστατο πτηνό. Μια πάπια, μα ποια πάπια. Κάθεται ήσυχα και όμορφα βλέποντας την χώρα να άγεται σε πόλεμο που δεν επιθυμούν οι Τούρκοι, την κοινωνία να δηλητηριάζεται από την δράση των συμμοριών της Αριστεράς και την επικράτεια να οδεύει προς διαμελισμό του βόρειου τμήματός της.

Οι ξένοι μας επιτρέπουν επιτέλους να λέμε ότι υπάρχει πετρέλαιο στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ. Αφού οδηγήθηκε η Ελλάδα σε τεχνητή πτώχευση, τώρα έρχονται να πάρουν τα πετρέλαια, τα αέρια, τους υδρογονάνθρακες και τους υδατάνθρακες και να τους πούμε κι ευχαριστώ. Ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου έκανε εξαιρετική δουλειά στην ανάδειξη του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, ώστε να γνωρίζουμε τί περιουσία έχουμε. Ενόψει της επόμενης περικοπής του χρέους μας, λογικοί άνθρωποι είμαστε και θα τα βρούμε με μια κάποια ανταλλαγή.

Όπως και την κατάμαυρη εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου που κατέστρεψε την Ελλάδα, οι ξένοι θα βάλουν την χώρα μας σε πόλεμο για να πάρουν μεγάλα πράγματα από την Τουρκία. Θα μας βάλουν να δανειστούμε και να αγοράσουμε όπλα. Και άλλα όπλα. Θα είναι πολύ ευχαριστημένοι αν εμπεδωθεί μια αντι-τουρκική ρητορική στον δημόσιο διάλογο και μια γενικευμένη αίσθηση πως οι Τούρκοι απειλούν, πως οι Τούρκοι θέλουν να καταλάβουν νησιά του Αιγαίου και πως θα μας επιτεθούν στον Έβρο. Γάλλοι και Βρετανοί εκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά πριν από εκατό χρόνια: την εποχή που ερχόταν στην Ελλάδα ο κύριος Μπάζιλ Ζαχάρωφ, έστηνε ραδιόφωνα και εφημερίδες, έδινε εκατομμύρια γαλλικά φράγκα στον Ελευθέριο Βενιζέλο και έριχνε λάδι στην φωτιά του ελληνικού φιλοπολεμικού πνεύματος.

Τα πολιτικά αηδόνια της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπουν πουθενά τίποτε το στραβό, που δίνουμε κάλυψη στους οκτώ Τούρκους συνομώτες. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τί ενόχλησε τον κύριο Ερντογάν. Δεν μιλάνε καθαρά να μας πούν τί μουρμουρίζουν όταν λένε πως δεν είναι η Τουρκία αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο και πως ο σκανδαλισμός της εκτάκτως τεταμένης δραστηριότητας προέρχεται από αλλού. Δεν λένε τί θα κάνουν για να σταματήσουν την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους ξένους. Λένε μόνον πως δεν θα ψηφίσουν. Δηλαδή αγαπητοί Έλληνες πολίτες, αν θέλετε κάτι παραπάνω, πηγαίνετε έξω από την Βουλή να βγάλετε εσείς μόνοι σας το φίδι από την τρύπα.

Το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο, οι έμποροι όπλων και οι πλασιέ-πολιτικοί ετοιμάζουν μεγάλη μπίζνα στην μεθόριο της Τουρκίας. Για ακόμη μια φορά, Έλληνες στρατιώτες θα κληθούν να κάνουν τους κομπάρσους σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι φρίκης και διαστρέβλωσης. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν σταμάτησε το Μνημόνιο και δεν υπεραμύνεται των σχέσεων τίμιας γειτονίας με την Τουρκία.

Οι ξένοι εύχονται η Τουρκία να μην αντιδράσει, όταν θα πάνε να πάρουν τα πετρέλαια. Αν οι Τούρκοι φανούν τόσο πατριώτες όσο τους ξέρουμε από παλιά, την μπουγάδα θα βάλουν να καθαρίσει ο Έλληνας φαντάρος και ο χρεωμένος μέχρι το κεφάλι πατέρας του. Το φέσι θα πληρωθεί τα επόμενα εκατό χρόνια. Και ο κύριος Τσίπρας θα δει το όνομά του σε δρόμους και πλατείες, ακόμα περισσότερες από αυτές του Ελευθερίου Βενιζέλου που έκαψε την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει την πάπια

 

Originally posted 2018-03-11 11:17:10.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.