
Στον απόηχο της 28ης Οκτωβρίου και της παρέλασης που συνεπάγεται της εθνικής επετείου, σημειώθηκαν συνταρακτικά πράγματα στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα παραμείναμε δέσμιοι της εσωστρέφειας και της ιδιοτέλειας των πολιτικών τρίτης διαλογής που κατασπαράζουν το έθνος όπως ο αετός το συκώτι του Προμηθέα. Στις 29 Οκτωβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, ιστορικό ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στην δε πρώτη παράγραφο του ψηφίσματος, γίνεται ρητή αναφορά και για την γενοκτονία των Ελλήνων της περιοχής. Η νομοθεσία υπερψηφίστηκε από 405 βουλευτές έναντι 11 που ψήφισαν κατά και 3 που ψήφισαν παρών. Πλέον, οι πιέσεις στρέφονται προς την αμερικανική γερουσία και τον Πρόεδρο Τραμπ να πράξουν ανάλογα ή να εισπράξουν τα επίχειρα της αυξανόμενης δυσαρέσκειας του λαού και των ΜΜΕ εναντίον της Τουρκίας. Ειδικά για τον κ. Τραμπ, ο οποίος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα, η άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας ενδέχεται να του κοστίσει ψήφους και να τροφοδοτήσει σενάρια για ανάρμοστα επιχειρηματικά αλισβερίσια με την Τουρκία.
Καθώς, λοιπόν, οι Αρμένιοι κατήγαγαν μια σπουδαία ηθική νίκη εις βάρος της παραδοσιακής τουρκικής απανθρωπιάς, στην Ελλάδα η κοινή γνώμη ήταν απασχολημένη με τις ασχημονίες μερικών «γεροντοκορασίδων», οι οποίες παρείσφρυσαν στην εθνική παρέλαση στην Νέα Φιλαδέλφεια για να εξωτερικεύσουν τον κομπλεξισμό τους.
Σαφώς, οι ενέργειες του παρείσακτου εκείνου θλιβερού θιάσου είναι καταδικαστέες και προσβλητικές απέναντι στα όσα συμβολίζει η ιστορική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Όμως, επειδή ισχύει το ρητό του Σεφέρη ότι «όταν μπει σε κίνηση η βλακεία ποιος μπορεί να την σταματήσει», η συζήτηση που άνοιξε γύρω από τις γελοιότητες της ανόητης παράστασης στην Νέα Φιλαδέλφεια απέσπασε την προσοχή της κοινής γνώμης από πολύ πιο σοβαρά θέματα.
Βουλιάζει η κυβέρνηση στην κινούμενη άμμο των Πρεσπών
Εκτός των εξελίξεων με την γενοκτονία των Αρμενίων, που ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας και του γενικότερου αφανισμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, προέκυψαν δημοσιεύσεις και καταγγελίες για παρεμβάσεις εκ μέρους αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου Άμυνας εναντίον στρατιωτών που εκφράστηκαν ή θέλησαν να εκφραστούν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Εάν οι πληροφορίες αποδειχθούν αληθινές, οι υπαίτιοι και υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την αβελτηρία τους.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είκοσι μέρες φυλακή έδωσε ο Διοικητής της Δ΄ Μοίρας Καταδρομών στους στρατιώτες καταδρομείς που αναφώνησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση. Ο εν λόγω διοικητής, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, φέρεται να ζήτησε από τους παρελαύνοντες να δηλώσουν εγγράφως ότι δεν θα αναφωνήσουν συνθήματα ή πατριωτικά εμβατήρια. Εάν αληθεύει η πληροφορία, μένει να διευκρινιστεί εάν ο συγκεκριμένος διοικητής έδρασε από μόνος του ή ακολουθούσε διαταγές ανωτέρων.
Η Παμμακεδονική Αμερικής θέτει επίκαιρες ερωτήσεις
Ήδη η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής έστειλε επιστολή, δια του προέδρου και γενικού γραμματέα της, στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ζητώντας να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προς τιμήν της, η Παμμακεδονική Αμερικής έπραξε αυτό που όφειλαν να κάνουν επώνυμοι και ανώνυμοι στην Ελλάδα, από τον πολιτικό και ευρύτερο δημόσιο χώρο. Η αγανάκτηση που προκαλεί η συγκεκριμένη είδηση είναι διπλή, διότι εν αντιθέσει με τα όσα κομικοτραγικά συνέβησαν στην Νέα Φιλαδέλφεια, ο τομέας των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο της πολιτείας και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να διώκονται ή να υφίστανται πιέσεις μέλη των ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας κάποιας ιδεολογικής αγκύλωσης ανωτέρων τους. Οι συγκεκριμένοι απλώς τήρησαν μια καθιερωμένη παράδοση και δεν έπραξαν τίποτε διαφορετικό απ’ ότι οι προκάτοχοί τους προ πενταετίας, δεκαετίας, εικοσαετίας, κτλ.
Οι διώξεις που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ στεφόταν στην προστασία των πολιτικών πρωτεργατών της κατάπτυστης Συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ, οι οποίοι είχαν εισπράξει απανωτά ηχηρά χαστούκια από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιούντο σε ολόκληρη την χώρα και το εξωτερικό. Η συνέχιση των διώξεων αυτών από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία καρπώθηκε αρκετές ψήφους από την λαϊκή δυσαρέσκεια που προέκυψε εξαιτίας της στανικής επιβολής της ψευτοσυμφωνίας από την κυβέρνηση Τσίπρα και της εκ μέρους της αντιδημοκρατικής καταστολής των διαμαρτυριών, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.
Εάν αποδειχθεί ότι η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκείται εις βάρος του στρατεύματος γίνεται με διαταγή ή έστω με την ανοχή του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης εν γένει, η ΝΔ θα είναι διπλά ένοχη απέναντι στον λαό, διότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να αποσπάσει εκλογικά κέρδη και στην συνέχεια υποστήριξε μια συμφωνία την οποία ή ίδια υποτίθεται ότι καταδικάζει ως επιζήμια. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά χαρακτηρίζεται είτε υστερόβουλη είτε παράλογη, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση φανερώνει σοβαρά κυβερνητικά λάθη τα οποία δεν θα είναι άνευ συνεπειών.
Γιατί δεσμεύεται η Ελλάδα αφού τα Σκόπια δεν θα εφαρμόσουν ποτέ την συμφωνία;
Ειδικά μετά τα ήξεις αφήξεις των Σκοπιανών ύστερα από την ψυχρολουσία του γαλλικού «όχι» στην ένταξή τους στην ΕΕ, η τυφλή εφαρμογή του Συμφώνου εκ μέρους της Ελλάδος, παρά τις ολοένα και αυξανόμενες παραβιάσεις εκ μέρους των Σκοπιανών, συνιστά διπλωματική αυτοχειρία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα χαντακώσουν την Αθήνα μελλοντικά.
Οι αλλαγές που συντελούνται στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα αυτή την περίοδο επιβάλλουν εξωστρέφεια, την αμείλικτη αποβολή κάθε ιδεολογικής αγκύλωσης από το κυβερνητικό επιτελείο και την σταθερή προσήλωση στα μεσομακροπρόθεσμα συμφέροντα της Ελλάδας και μόνο. Η δυναμική των συλλαλητηρίων έδειξε ότι, ως ένα βαθμό, υπάρχουν ακόμη τρόποι να προκληθεί πολιτική φθορά σε πολιτικά πρόσωπα και κυβερνήσεις που εμπαίζουν απροκάλυπτα τον λαό. Καλό είναι να το θυμάται αυτό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Originally posted 2019-11-04 17:21:53.