Το τελευταίο διάστημα, γίναμε μάρτυρες της διαμάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε διάφορες πολιτικές παρατάξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου κ. Μπουτάρη.
Μήλον της έριδος ήταν οι κακόμοιροι εργάτες στην καθαριότητα που αγωνιούν για την εργασία τους και την επιβίωση τους.
Ξαφνικά οι πάντες έγιναν υπέρμαχοι των εργαζομένων με τον “κακό” Μπουτάρη να κάνει τον δύσκολο.
Βέβαια βρέθηκε να κάνει τον δύσκολο αφού πλέον δεν έχει κανένα πολιτικό κόστος μιας και αποφάσισε να μην διεκδικήσει την Δημαρχία.

Ας δούμε όμως πως φθάσαμε ως εδώ.
Πέρυσι η κυβέρνηση αποφάσισε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των συμβάσεων, των παρατάσεων, της αβεβαιότητας και της εκμετάλλευσης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζήτησε 514 άτομα για προσωπικό καθαριότητας.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση προκήρυξε 514 θέσεις μόνιμου προσωπικού με την 3Κ/2018.
Στην πορεία όμως είδαμε ότι οι συμβασιούχοι που διεκδικούν μονιμοποίηση είναι συνολικά γύρω στους 670.
Γιατί λοιπόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζήτησε λιγότερα άτομα απ’όσα εργάζονταν;
Σαν μην έφθανε αυτό οι όροι της προκήρυξης ήταν ξεκάθαρο ότι θα άφηναν εκτός μονιμότητας πολλούς από τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους ακόμα κι αν οι θέσεις της προκήρυξης ήταν 700.
Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος, οι πολιτικές παρατάξεις, οι εργατοπατέρες και οι δικηγόροι, έστειλαν τους εργαζόμενους στην σφαγή της προκήρυξης 3Κ/2018.
Ωφελούμενοι απ’ όλη αυτή την κατάσταση ποιοι είναι;
Μα φυσικά οι πολιτικοί που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και τα δικηγορικά γραφεία που κερδίζουν από το υστέρημα των εργαζομένων.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 

Written by

Κώστας ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος αρθρογραφεί για την Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Νασιούλα και την παράταξη "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη".