Στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων και της πρεμιέρας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να αναφέρει – δηλώνοντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – πως οι πρώτες κατοικίες των λαϊκών νοικοκυριών προστατεύονται επαρκώς.

Όπως σημείωσε αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το 70% των πρώτων κατοικιών δεν πρόκειται να πλειστηριαστούν, εξαιρουμένων πολυτελών κατοικιών που ανήκουν σε “στρατηγικούς κακοπληρωτές”, προσθέτοντας πως η δυνατότητα ρύθμισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών εξαιρεί τον πλειστηριασμό των πρώτων κατοικιών.

Όπως υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, απέχοντας μακράν από τη συνθηματολογία “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”. Ενόσω τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται από την ανεργία και τις φοροεπιδρομές με πλασματικές βελτιώσεις δεικτών όπως της ανεργίας, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υποστήριξη στην μεγάλη πληγή των κόκκινων δανείων (ιδιωτών και επιχειρηματιών).

Κλείνοντας ο κύριος Τζανακόπουλος ανέφερε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει τους συμβολαιογράφους χωρίς να οξύνει τις εντάσεις, κάτι που διαψεύδεται πανηγυρικά από τις εικόνες βίας που καταγράφηκαν στο Ειρηνοδικείο των Αθηνών κατά την εκδίκαση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.

Originally posted 2017-11-30 13:00:56.