Άνω-κάτω η δημόσια ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την έρευνα του FBI για την πώληση εταιρείας παραγωγής ουρανίου στους Ρώσσους επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα και με Υπουργό Εξωτερικών την Χίλαρυ Κλίντον το 2010.

Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν την πώληση της καναδικής εταιρείας Uranium One, με συμφέροντα στις ΗΠΑ, στην γιγάντια ρωσσική κρατική εταιρεία πυρηνικών Rosatom. Η έρευνα στηρίχθηκε σε στοιχεία που εξασφάλισε ο μάρτυρας Γουίλιαμ Κάμπελ δρώντας μυστικά σε μια μονάδα της Rosatom στις ΗΠΑ. Ως πρόσφατα, οι Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές που είχαν κινήσει τις διαδικασίες, δεν αποκάλυπταν την ταυτότητα του Κάμπελ.

Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψιν πως εκατόν σαράντα πέντε εκατομμύρια δολλάρια είχαν δοθεί ως δωρεά στο Ίδρυμα Κλίντον από μετόχους της ρωσσικής εταιρείας, πριν κλείσει η συμφωνία εξαγοράς. Με την εξαγορά αυτή, οι Ρώσσοι απέκτησαν το 20% του αποθέματος των ΗΠΑ σε ουράνιο και έτσι κατέστησαν ισχυρότατοι παίκτες στο παιχνίδι ελέγχου των πυρηνικών υλικών παγκοσμίως. Η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ αναρωτιέται γιατί άργησε να ερευνηθεί σε πειστικό βάθος αυτή η πολύκροτη υπόθεση.