Εκπλήσσουν τα ευρήματα δημοσιευμένης επιστημονικής έρευνας στο περιοδικό “Αναδυόμενες Λοιμώδεις Νόσοι”, σχετικά με την αποτελεσματικότητα διαφόρων μέτρων ελέγχου στη μείωση της μετάδοσης ιών όπως της γρίπης. Εξετάζοντας τη βάση των αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μη φαρμακευτικών ατομικών προστατευτικών μέτρων και των μέτρων περιβαλλοντικής υγιεινής σε περιβάλλοντα μη υγειονομικής περίθαλψης οι υπογράφοντες επιστήμονες καταλήγουν:

Παρόλο που οι μηχανιστικές μελέτες υποστηρίζουν την πιθανή επίδραση της υγιεινής των χεριών ή των μασκών προσώπου, στοιχεία από 14 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές αυτών των μέτρων δεν υποστήριξαν ουσιαστική επίδραση στη μετάδοση εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης“.

Τα πορίσματα της έρευνας συνεχίζουν: “Παρόμοια, βρήκαμε περιορισμένα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της βελτιωμένης υγιεινής και του καθαρισμού του περιβάλλοντος. Εντοπίσαμε πολλά μεγάλα κενά γνώσης που απαιτούν περαιτέρω έρευνα και περισσότερο θεμελιωδώς σχετικά με έναν βελτιωμένο χαρακτηρισμό των τρόπων μετάδοσης από άτομο σε άτομο“.

Σε απλή γλώσσα -και με την αναπόφευκτη απλούστευση- οι ερευνητές μας προειδοποιούν πως η πίστη στην λεγόμενη προσωπική υγιεινή με το εμμονικό πλύσιμο των χεριών, η μανιώδης απολύμανση των αντικειμένων και των επιφανειών και η ψυχαναγκαστική χρήση μάσκας δεν επιδρούν ανασταλτικά με υπολογίσιμο τρόπο στην μετάδοση λοιμωδών ασθενειών όπως της γρίπης.

Άλλη επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει τα παραπάνω και μάλιστα όσον αφορά στον Νέο Κορονοϊό 2019: η βαμβακερή μάσκα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στην μετάδοση του κορονοϊού.

Πρόκειται για τα λεγόμενα “μη φαρμακευτικά μέτρα” και (επιβεβαιώνοντας προηγούμενη μελέτη που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2019): η πίστη στην αποτελεσματικότητα των μη φαρμακευτικών μέτρων δεν υποστηρίζεται από επιστημονικές επιβεβαιώσεις.

Οι κυβερνήσεις, όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιμένουν στην τοτεμική επιβολή τέτοιων υποχρεώσεων σε εργαζομένους και πολίτες γνωρίζουν πως αυτό αποτελεί μέτρο με πολύ μεγαλύτερη ψυχολογική επίδραση, παρά σχετιζόμενο με αποφυγή βλάβης για την δημόσια υγεία.

Οι σκοποί της “Νέας Κανονικότητας” είναι αλλότριοι. Η “Κοινωνική Αποστασιοποίηση” αποκτάει το δικό της outfit (ελληνιστί: σχήμα). Ο κατατρομοκρατημένος πολίτης-κορόϊδο με περικεφαλαία, μάσκα, γάντια και βατραχοπέδιλα, που καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν τα δελτία των 8 και οι ιστότοποι που δεν ανησυχούν μην τους κακοχαρακτηρίσουν τα Ελληνικά Ηoaxes, αυτός ο ατυχής, γίνεται ένα πειθήνιο πιόνι στα σχέδια των σκοτεινών μεγαλοδιαόλων του κόσμου τούτου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.