Η Dong Dong Lee γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Σαντόν στην Κίνα και εδώ και 5 χρόνια που είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, συνεχίζει ακάθεκτη στο δεύτερο της πτυχίο στο τμήμα της Νομικής του DEI College.

Αγαπάει τη Θεσσαλονίκη και έχει οράματα και φιλοδοξίες για μία όμορφη Θεσσαλονίκη με κοινωνική ισορροπία και ανάπτυξη πολυεπίπεδα. Είναι επίσης επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Μέσα στις αξίες της είναι ο κοινός αγώνας για το συλλογικό καλό.

Η ίδια λέει για τη γνωριμία της με τον Γιάννη: “Επιτέλους συνάντησα έναν χειραφετημένο νου, που ξέρει να ελίσσεται με ακρίβεια και στεχευόμενα στην Αγγλική γλώσσα. Αν ήξερε και κινέζικα θα είχε ήδη κερδίσει κατά πολύ το λαό των Κινέζων, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, πληρώνει φόρους ισάξια και θέλει, αποζητά την ασφάλεια στην καθημερινότητά του, καθώς και την ποιότητα της οικογενειακής θαλπωρής. Τον Γιάννη τον πίστεψα, γιατί είδα μέσα στο βλέμμα του τη σπίθα και τη δίψα για μία ελεύθερη στάση ζωής, με αξιοπρέπεια και συμπόρευση. Πιστεύω ότι έχω να προσφέρω πολλά, όσον αφορά sτο πολιτιστικό αντιδάνειο και φυσικά την εμπειρία μου στο κομμάτι της κοινωνίας που αφορά sτις γυναίκες και στο διεθνές επιχειρειν”, καταλήγει η Dong Dong Lee.

Σε σχετική δήλωσή του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Νασιούλας σημειώνει: “Η Dong Dong Lee είναι μια εμβληματική φιγούρα της Κινεζικής κοινότητας στην μεγάλη μας πόλη, την Θεσσαλονίκη. Ο μοναδικός συνδυασμός ακαδημαϊκής εμβάθυνσης και διεθνούς επιχειρηματικής εμπειρίας είναι φωτεινός οδηγός για όσα μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες, οι μετανάστες, οι ενεργοί πολίτες του κόσμου, που έχουν πατρίδα και αγαπούν τον τόπο τους. Με την υποψηφιότητα της Dong Dong Lee, χτίζουμε ένα φωτεινό Μονοπάτι της Ελλάδος με την Κίνα, στήριγμα του οποίου θα κάνουμε την Θεσσαλονίκη: την καρδιά της Μακεδονίας”!

Originally posted 2019-04-10 17:07:11.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.