Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, Σκοπιανοί στο φρόνημα Έλληνες πολίτες προωθούν την διεκδίκησή τους για αναγνώριση “Μακεδονικής Μειονοτικής Περιοχής”. Ισχυρίζονται πως υφίσταται γλωσσική μειονότητα στην Ελλάδα που ομιλεί την κατά Τσίπρα, Καμμένο, Κοτζιά “Μακεδονική Γλώσσα”. Γνωρίζοντας πως ο αριθμός όσων θα μπορούσαν να ισχυρισθούν ό,τι την ομιλεί είναι μικρός, προωθούν την θέση πως οι περισσότεροι είναι γεωγραφικά συγκεντρωμένοι σε ένα τόπο: την Φλώρινα.

“Δεν μπορούμε να συναλλασσόμαστε ευχερώς στην ελληνική γλώσσα με τις ελλαδικές δημόσιες υπηρεσίες. Θέλουμε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε επισήμως την μητρική μας γλώσσα που η Ελλάδα με την υπογραφή του Νίκου Κοτζιά και την κυβερνητική εξουσιοδότηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου αναγνώρισε ως Μακεδονική. Η επίσημη υιοθέτηση δύο γλωσσών για τους συναλλασσομένους είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας που ερίδεται στο δίκαιο του ΟΗΕ. Οι δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή της Φλώρινας οφείλουν να μας εξυπηρετούν στην γλώσσα μας”.

Είχα εγκαίρως προειδοποιήσει πως το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις “Λιγότερο Ομιλούμενες Γλώσσες” θα γίνει κάρφος στο μάτι της Ελλάδος από τα χέρια των ελαχίστων Σκοπιανών στο φρόνημα Ελλήνων πολιτών , των εχθρών της Ελλάδας, των Σκοπιανών, καθώς και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα επιδιωχθεί να αναγνωρισθεί η κατά Αλέξη Τσίπρα “Μακεδονική” ως “Λιγότερο Ομιλούμενη Γλώσσα”, χαίρουσα όλης της υποστήριξης στην διατήρηση, την καλλιέργεια και την διάδοσή της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το καθεστώς του κρατιδίου των Σκοπίων ως χώρας σε προ-ενταξιακό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση τους δίδει πολλά θεσμικά όπλα. Η εισδοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει την τελεσίδικη αναγνώριση “Μακεδονικής Γλωσσικής και Εθνικής Μειονότητας στην Ελλάδα“: στην “βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους”…

Η επίκληση περί αδυναμίας συναλλαγής με τις επιχώριες δημόσιες, περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες είναι καλά μελετημένη. Είναι ο ασφαλέστερος και πιο επίσημος τρόπος για την υιοθέτηση της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας από τον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδος. Η διαδικασία έχει το χαρακτηριστικό ό,τι βασιζεται σε προσωπική δήλωση του κάθε φυσικού προσώπου περί ποίας γλώσσας ομιλεί. Αποτελεί μέρος του δικαιώματος περί ατομικού αυτοπροσδιορισμού που είναι απεριόριστο. Επίσης αποτελεί πια υποχρέωση της Ελλάδος στην ακώλυτη έκφραση του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού όσων Ελλήνων πολιτών ισχυρίζονται ό,τι ομιλούν την δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα.

Η ενσωμάτωση της υποχρέωσης για διδαχή της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας θα περάσει κατόπιν στην τοπική υποχρεωτική εκπαίδευση και σε κοντινό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα όπου υπάρχει Τμήμα Φιλολογίας ή Γλωσσών. Έτσι, θα διεκδικηθεί το δικαίωμα να αναπαράγονται καλά καταρτισμένοι επιστήμονες στην διδαχή της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικώς, η αυτοδύναμη κυβέρνηση και το κοινοβουλευτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας φέρουν βαριά ευθύνη για την άρνηση να κινήσουν τις διαδικασίες για ακύρωση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, επικαλούμενες ανίσχυρες προφάσεις ό,τι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Το άρθρο 41 του Συντάγματος θα στοιχειώνει αυτούς που πρόδωσαν την Μακεδονία και τους συνεργούς τους στην νομιμοποίηση αυτού του εθνικού εγκλήματος: που είναι συνεχές και δεν παραγράφεται…

Originally posted 2019-07-23 11:53:20.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.