Ακούστε πώς έχει το πράγμα. Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη, μήπως και ακουστεί από το στόμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος, την ιθαγένεια και την γλώσσα των Σκοπιανών. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα κουραστώ να επιμένω να μαυρίσετε την Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές. Να την σβήσετε από τον εκλογικό χάρτη. Καμμία και κανείς Έλληνας να μην ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία λέει πως έκανε το καθήκον της καταθέτοντας πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, του κ. Αλέξη Τσίπρα και του κ. Πάνου Καμμένου. Πρακτικώς, επέτυχε πολύ λίγα, αλλά σημαντικά: μειώθηκε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κ. Τσίπρα και έκανε επισήμως γνωστή την αντίθεσή της στην συμφωνία για την προδοσία της Μακεδονίας.

Όμως, ο κ. Νίκος Κοτζιάς υπέγραψε την συμφωνία. Αυτό αποτελεί αιματηρό διπλωματικό προηγούμενο και θα χρειαστεί μόχθος και μαεστρία για να βγεί από την μέση.

Να μιλήσει στα ίσα

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγει και να μιλήσει στα ίσα. Διάφοροι, όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, βγήκαν εγκαίρως να μας πουν πως, αν υπογραφεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, “θα είναι δύσκολο να ανατραπεί”. Σήμερα, άκουσον άκουσον, η κ. Σπυράκη μας έδωσε να καταλάβουμε πως, αν κυρωθεί από την παρούσα σύνθεση της Βουλής, η προδοτική συμφωνία δεν θα αμφισβητηθεί από την Νέα Δημοκρατία! Θα την υλοποιήσει, όπως υλοποίησε και το Μνημόνιο που μας φόρεσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, βυθίζοντας την χώρα στην ατελείωτη καταστροφή.

Είναι στην Νέα Δημοκρατία άρχηστοι, ή καμώνονται τις μωρές παρθένες; Λένε και ξαναλένε σαν καθυστερημένοι παπαγάλοι ότι “δεν μπορούμε να μην υλοποιήσουμε τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας”…

Κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά της Νέας Δημοκρατίας,

Μπορείτε να βγείτε δημοσίως στην Ελλάδα και στους διεθνείς σας συνομιλητές και να επιμείνετε πως διαλαμβανόμενα στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι ενάντια στο πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αφήνοντας χώρο για δικαστικές αποφάσεις που θα παρθούν υπέρ της εθνικής μας ακεραιότητας. Μπορείτε να επιμείνετε πως η συμφωνία χρήζει διασαφηνήσεων και εξειδικεύσεων για πλείστα όσα διαλαμβάνει κι έτσι να διατηρήσετε ακέραια την δυνατότητα να την τινάξετε ολάκερη στον αέρα, ρίχνοντας το φταίξιμο στους Σκοπιανούς ή στο κακογραμμένο κείμενο. Νομιμοφανώς. Μπορείτε να κάνετε πολλά: να πείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για να ξεκουμπιστεί και να φύγει το πολιτικό αληταριό και να μας αφήσει ήσυχους να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Μπορείτε να παραιτηθείτε όλες και όλοι μαζί, προκαλώντας μείζονα κοινοβουλευτική και πολιτειακή κρίση. Μπορείτε, μπορείτε, μπορείτε.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να βγαίνετε και να λέτε πως ως εδώ ήταν και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!

Κύριε Μητσοτάκη,

Πώς φαντάζεστε την πρωθυπουργία σας; Εσείς να λέτε για τον ΦΠΑ και απέναντι να ξεσαλώνουν οι “Μακεδόνες” ενόψει της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα μας τα πάρουν όλα και με τόκο; Έτσι νομίζετε πως θα πάει;

Δεν θα πάει έτσι.

Αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει και σας κουτσουρέψει με την μεθόδευση του Σκοπιανού, θα είναι επειδή θα αποδειχθείτε δειλοί και ένοχοι…

Originally posted 2018-06-21 16:29:25.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.