Αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου και ώρα 07:00-11:00, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Όπως πρώτη αποκάλυψε η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ προ εβδομάδων, η Θεία Λειτουργία θα είναι Πολυαρχιερατική, με την συμμετοχή πλήθους Μητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος. Τελείται υπέρ της πατρίδος και της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Και έρχεται ως συνέχεια των πρωτοβουλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του πατριωτικού φρονήματος των πιστών, πρώτο επίσημη βήμα της οποίας υπήρξε το ψήφισμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μακεδονία.

Κλήρος και λαός θα είμαστε όλοι εκεί.

Ioannis Nasioulas Anthimos Thessaloniki
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος με τον Διευθυντή της Εφημερίδας Αριστεία Ιωάννη Νασιούλα

Όπως γράφαμε στις 6 Ιανουαρίου 2018, στο άρθρο μας “Με την Εκκλησία για την Μακεδονία“:

Θέση της Εφημερίδας ΑΡΙΣΤΕΙΑ για την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς είναι πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Μακεδονία ελληνική και πως δεν έχουν δικαίωμα να μετέρχονται το όνομα της Μακεδονίας, σύνθετα ή παράγωγά του σε οποιαδήποτε γλωσσική εκδοχή για το κράτος, το έθνος ή το γλωσσικό τους ιδίωμα. Δεν θεωρούμε την διεκδίκησή τους φιλική ενέργεια. Και εκτιμούμε πως η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας θα αποτελέσει κίνητρο και προϋπόθεση για την δυνητική απειλή και χρήση βίας μεταξύ των δύο μας χωρών.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ συντάσσεται με την θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπως εκφράζεται από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο διαχρονικά. Όπως πολλοί, θεωρούμε πως στο μείζον εθνικό αυτό ζήτημα, η θέση της Εκκλησίας είναι αξιόπιστη και εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων. Μένουμε στο Κανονικό και πνευματικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζει την σχέση της Εκκλησίας των Σκοπίων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και εκφράζεται διαχρονικά από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο. Και προσβλέπουμε στην επίσημη τοποθέτηση του σώματος της Ιεράς Συνόδου για την πρόταση που αναμένεται να εισαγάγει η Ελληνική Κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο προς συζήτητησιν σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ εργάζεται για να ενδυναμωθεί στο μέγιστο δυνατόν η εθνική συνοχή. Η τιμή στους προγόνους μας. Και η προοπτική της κοινωνίας μας στο μέλλον.

 

Originally posted 2018-01-18 12:13:32.