Το σκληρό παζάρι με την ΕΕ, που «τρέχει» σε όλα τα μήκη και πλάτη, είναι αυτό που δίδει «αέρα στα πανιά» της αναθεωρητικής και αρπακτικής ισλαμικής πολιτικής του «συντρόφου» Ρετζέπ Ταγίπ.

Όλα αυτά δυστυχώς τα επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ 

Ο εκπρόσωπος των «απογόνων φράγκων σταυροφόρων», που σήμερα ονομάζονται (σύμμαχοι, εταίροι) ευρωπαίοι, σημείωσε ότι, τα κράτη – μέλη της ΕΕ, δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

Ειδικά (όπως τόνισε), αν εκείνη δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις, προσθέτοντας βέβαια με νόημα πως η σχέση ΕΕ – Τουρκίας δεν μπορεί να αφορά μόνο την μετανάστευση και υπογραμμίζοντας ότι «για να οικοδομήσουμε υγιείς και θετικές σχέσεις, υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα: Διεύρυνση, βίζες, ενέργεια, γεωπολιτική στη Λιβύη και άλλα! Αυτά απαιτούν ευρεία προσέγγιση…».

Ομιλεί για λύση «πακέτο» ο καλός άνθρωπος.

Ακριβώς αυτό που πάντοτε ζητούσε η ισλαμική τουρκία.

Ότι δηλαδή απέκρουε δεκαετίες τώρα η Ελληνική εξωτερική πολιτική.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ 

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «το θέμα της Τουρκίας είναι σήμερα το πιο σημαντικό ζήτημα για τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ» και ότι «πρέπει να ορίσουμε μια ιεράρχηση, μια κατάταξη για το ποιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα και να το προχωρήσουμε. Οπότε, θα πάω στο Συμβούλιο (εξωτερικών υποθέσεων) μιλώντας στα κράτη – μέλη και θα ζητήσω οδηγίες για το μέλλον».

Κωλυσιεργία στο μέγιστο βαθμό δηλαδή.

«Άρπαξε», ότι μπορείς Ταγίπ και μετά το συζητάμε. Όπως στην Κύπρο το 74.

Εδώ η «επαρχία» απειλείται-καίγεται και κάποιοι ομιλούν για συμβούλια (εξωτερικών υποθέσεων), δια να λάβουν οδηγίες (για το μέλλον) και εντολές (ζήσε Μάη μου).

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ 

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, ο Μπορέλ είπε: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι λέει η Τουρκία είναι πως “δεν είμαι εδώ για να σταματήσω τους μετανάστες, πρέπει να μιλήσουμε για πολλά ζητήματα, όχι μόνο να μου δίνεις χρηματοδότηση για να φροντίζω τους μετανάστες”.  

Δηλαδή δώστε μου πιο πολλά. Αυτό αφήνει (ο απόγονος φράγκων σταυροφόρων) να εννοηθεί ότι ζητά ο ισλαμιστής “αδερφός” Ρετζέπ.

Καθαρό ανατολίτικο παζάρι.

«Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη (λέει τώρα ο Μπορέλ….), κάποια στιγμή θα υπάρξει ξανά πίεση στα σύνορά μας. Πριν συμβεί αυτό, πρέπει να συζητηθεί με την Τουρκία κάθε θέμα κοινού ενδιαφέροντος».

Ερωτηθείς δε αν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις συζητήσεις της ΕΕ με την Τουρκία, απάντησε ότι κάθε κράτος – μέλος μπορεί να έχει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» (εκτός από τομνημονιακό χώρο), αλλά η Κομισιόν προσπαθεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις των κρατών-μελών και ότι «το θέμα της μετανάστευσης είναι μια ευθύνη που πρέπει να διαμοιραστεί ανάμεσα στα κράτη – μέλη».

Η μπάλα στην κερκίδα, από τον ευρωπαίο(απόγονο σταυροφόρων) σύντροφο.

Λυπηρές δηλώσεις.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com