Δοκίμασα δυσάρεστη έκπληξη, όταν και στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον Νέο Κορονοϊό 2019 ακούστηκαν από χείλη ιατρών εγκληματικές ανοησίες του τύπου “ακόμα και ένα άτομο να σωθεί από το lockdown, αξίζουν τα περιοριστικά μέτρα”.

Ο ιατρός που ξεστόμισε αυτό το πράγμα ελάχιστα συνειδητοποιούσε ότι λέει: “ακόμα και ένας άνθρωπος να σωθεί, αξίζει που προκλήθηκε ο θάνατος χιλιάδων άλλων”. Τέτοιοι άσχετοι υπάρχουν πολλοί και συνωθούνται γύρω από την εξουσία, με τους περισσότερους αρκετά ανεπιτυχώς: ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αρκετούς μωροφιλόδοξους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων δίπλα του, πρόθυμους να κάνουν τις μασκότ και τους πλασιέ της σκοτεινής και καταστρεπτικής πολιτικής του μεθόδευσης στις οθόνες των ΜΜΕ και στα παράθυρα των στημένων εκπομπών.

Διάφοροι γιατροί εργάζονται για πολιτικούς σκοπούς, όχι για τον Ιπποκράτη

Την πρώτη φορά που δίδαξα σε Τμήμα Ιατρικής, έμεινα ενεός όταν με ενημέρωσαν πως οι προπτυχιακοί της Ιατρικής δεν εκπονούν Πτυχιακή Εργασία. Γνωρίζουμε ήδη το ορατό έλλειμμα που έχουν οι Έλληνες Ιατροί στην σύνταξη της Επιστημονικής Εργασίας: στην εκπόνηση έρευνας με βάση την επιστημονική μέθοδο και στην υποστήριξη των ευρημάτων της απέναντι στην επιστημονική κριτική. Η Ελλάδα παράγει καλούς επαγγελματίες ιατρούς για τα νοσοκομεία και τις γειτονιές – Και εξίσου κακούς επιστήμονες της Ιατρικής για την θεωρητική και εφαρμοσμένη έρευνα. Η γενική αντίληψη είναι πως “αυτά είναι για λίγους”…

Γι΄ αυτό και δεν με εκπλήσσει που μετά από χρόνια, βλέπεις αυτούς τους επαγγελματίες προσφοράς υπηρεσιών υγείας να βγαίνουν στο γυαλί και να αραδιάζουν ένα τσουβάλι από ασυνάρτητες προσωπικές γνώμες και κοινοτοπίες που δεν ερίδονται σε κανένα επιστημονικό τεκμήριο: χρήση της μάσκας στον γενικό πληθυσμό, τυφλά Lockdown.

Γυμνές οι χώρες που επέβαλαν γενικό μάντρωμα

Έχουμε στα χέρια μας τον Δείκτη Αυστηρότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τα Μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες ενάντια στον Νέο Κορονοϊο 2019. Τα στοιχεία που μας αποκαλύπτει ξεγυμνώνουν την εγκληματική απραξία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιστημονικά ασυνάρτητη και πολιτικά ύποπτη υποστήριξή της από επαγγελματίες της υγείας με μεγάλες φιλοδοξίες.

Η Χιλή, η Αργεντινή και το Περού εφάρμοσαν από τα πιο σκληρά Lockdown παγκοσμίως. Ο Δείκτης Αυστηρότητας των μέτρων τους ξεπερνούσε το 80%. Η Αργεντινή, μάλιστα, βάρεσε 100%.

Είχαν λιγότερους θανάτους;

Οι κατά κεφαλήν θάνατοι στο Περού το φέρουν στην αμήχανη 3η θέση παγκοσμίως. Η Αργεντινή ακολουθεί από κοντά στην 7η θέση. Επόμενο, το Περού, στην 8η θέση.

Μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες πως οι κυβερνήσεις τους συνωμοτούν εις βάρος τους με προπέτασμα τον τρόμο του Νέου Κορονοϊού 2019, θα είναι ίσως αργά. Συνένοχοι δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που δεν μιλούν ενώ γνωρίζουν, αλλά και ορισμένοι ορκισμένοι στον Ιπποκράτη.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-20 10:30:21.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.