Την πολιτική του τοποθέτηση ξεδιπλώνει με σημερινή ανάρτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας, στον επίσημο ιστότοπο της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη“.

Αναδεικνύοντας τρεις θεμελιακές πολιτικές του θέσεις, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος απαντάει με αυτό που ονομάζει “Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτη η Θεσσαλονίκη”:

Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτη η Θεσσαλονίκη σημαίνει πως κινηθήκαμε πολιτικά για να αλλάξουμε την μοίρα της πατρίδας μας – και πιστεύουμε πως στην κοινωνική πρωτοπορία μπορεί να βρεθεί το παράδειγμα που θα δώσουμε στη Θεσσαλονίκη. Από αυτή την άποψη, η υποψηφιότητά μου θα ήθελα να αντιμετωπιστεί από τους προδομένους και ταλαιπωρημένους συμπολίτες μου πρώτα με εθνικά κριτήρια και κατόπιν με αυτοδιοικητικά”.

Ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, συνεχίζει εκθέτοντας τις τρεις βασικές του πολιτικές αρχές:

  1. “Ο ξένος έλεγχος στη χώρα επιτρέπει το πλιάτσικο του εθνικού κεφαλαίου, με πρόσχημα και εκβιασμό την αναχρηματοδότηση του εξωτερικού χρέους. Το Μνημόνιο του 2010 ήταν και παραμένει εσχάτη προδοσία. Δεν έπρεπε ποτέ να το επιτρέψουμε. Πρέπει άμεσα να παύσουμε το μέρος του ξένου ελέγχου, που έχει σχέση με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  2. Η πολιτική της γενικής φτώχειας, στην οποία μας οδηγούν χρόνο με το χρόνο, είναι ανόητη και απάνθρωπη. Με το πρόσχημα πως πρέπει να ζούμε με όσα βγάζουμε σήμερα, οι ξένοι -για τους οποίους πια δεν αποτελούμε κίνδυνο- κοιτάνε να μην έχουν περιττά έξοδα με την Ελλάδα. Η πολιτική των μηδενικών δημοσίων επενδύσεων και των ανεπαρκών δημοτικών προϋπολογισμών θα αφήσει τη χώρα ημιθανή. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε επαρκείς κρατικές μεταβιβάσεις στους δήμους και το χρωστούμε στους συμπολίτες μας να εξασφαλίσουμε άμεσα το μέγιστο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την επανόρθωση του κακού και την κοινή μας προκοπή.
  3. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνον ελληνική. Το ελληνικό όνομα “Μακεδονία” και το κάθε παράγωγό του δεν εκχωρούνται σε τρίτους για χρήση ή κατάχρηση. Η υιοθέτηση του σκοπιανού μακεδονισμού από την τωρινή ελληνική Κυβέρνηση και μέρος του πολιτικού συστήματος καταδικάζεται στην λαϊκή συνείδηση, είναι αντισυνταγματική και θα φέρει δεινά και στους δύο λαούς: τους Έλληνες και τους Σκοπιανούς”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας, καταλήγει:

“Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, κατέρχομαι ανεξάρτητος από κόμματα ή συμφέροντα. Καλώ τις γυναίκες και τους άνδρες της Θεσσαλονίκης να βγουν μπροστά για την Ελλάδα και την πόλη που αγαπούμε. Σκοπός μου, να προσφέρω ένα όραμα νίκης, ενότητας και ηγεσίας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, θα ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα”.

Originally posted 2018-07-28 23:19:36.