Σε αντίθεση με την κοινή λογική, τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά και τις προεκλογικές δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τίθενται σε πλήρη λειτουργία οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ο νέος ταχύτατος τρόπος που παρακάμπτει τις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που συνήθως λειτουργούν υπέρ των οφειλετών, πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά και στους αδύναμους οικονομικά πολίτες, που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και για χρέη μόλις 500 ευρώ κινδυνεύουν να δουν τους κόπους μίας ζωής να πάνε χαμένοι.

Όσο η διαδικασία περνούσε μέσα από τα ειρηνοδικεία και εν γένει μέσα από την ελληνική δικαιοσύνη η διαδικασία ήταν ευάλωτη και πολλές φορές σταματούσε λόγω παρεμβάσεων κινημάτων και πολιτών. Τώρα πλέον με την εκπλήρωση του προαπαιτούμενου της τρίτης αξιολόγησης, το οργανόγραμμα θέλει 1.000 πλειστηριασμούς το μήνα και 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται πολλοί οφειλέτες να μην καταφέρουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αυτό είναι εις γνώσιν της Κυβέρνησης. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μικρές οικογενειακές περιουσίες στο σφυρί αλλά και στρατηγικής σημασίας φιλέτα στα χέρια ξένων και ιδιωτών, έναντι πινακίου φακής.

Κανένας μας δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της αυτοαναίρεσης της σημερινής κυβέρνησης και του εμπαιγμού απέναντι στον ελληνικό λαό, όταν υψώθηκαν τα πρώτα συνθήματα στην πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η υπομονή της κοινωνίας βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Originally posted 2018-02-21 12:10:06.