Οι δρόμοι άδειοι! Τα σπίτια γεμάτα! Οι επιχειρήσεις κλειστές! Τα διόδια ανοικτά! Οι πλατείες νεκρές! Οι αρχές ζωντανές! Οι εκκλησίες κενές! Οι στοές δυνατές!

Ποιος θα το περίμενε ότι στη πατρίδα των Φωτός και της Ελευθερίας θα απαγορευόταν δια νόμου και ροπάλου και το Φως και η Ελευθερία;

Ποιος θα φανταζόταν πως μέρες σαρακοστής και μέρες Λαμπρής θα ποινικοποιούνταν και η Αλήθεια και η Ανάσταση;

Ποιος θα ‘’προφήτευε’’ πως η ‘’ελληνική’’ κυβέρνηση θα δίωκε εν καιρώ ειρήνης την ελληνική παράδοση, την Θεία Λειτουργία, την ελεύθερη σκέψη και την αντίθετη άποψη για το ‘’γενικό καλό’’ της κοινωνίας;

Για το καλό της κοινωνίας, καταργούμε την Θεία Κοινωνία!
Για το καλό της υγείας, χτυπούμε την ψυχική υγεία του ανθρώπου!
Για το καλό της χώρας, σπρώχνουμε την χώρα στον γκρεμό!
Για το καλό του λαού, τον βάζουμε στα κλουβιά του!

Όσο περνάει ο καιρός εκδηλώνονται όλοι όσοι είναι ιδεολογικώς και ψυχολογικώς Χριστομάχοι!
Όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται σε όλους εμάς, ποιος πήγαινε στην εκκλησία από πίστη και ποιος από συνήθεια!
Όσο δείχνει να τελειώνει το παραμύθι της ‘’κακιάς γρίπης’’, καταλαβαίνουμε όλοι σιγά σιγά πως ο εχθρός δεν ήταν ο ιός αλλά ο Υιός!

Ο Υιός του Θεού, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, έμεινε μόνος Του προσευχόμενος πριν την σύλληψη Του όταν οι μαθητές Του κοιμόντουσαν.
Έμεινε μόνος Του όταν βασανίστηκε, μόνος Του όταν σταυρώθηκε επί ξύλου, μόνος Του όταν αναστήθηκε.
Το ίδιο σχέδιο, 2.000 χρόνια μετά, οργάνωσαν οι γνωστοί ‘’αρχιερείς του σκότους’’ ώστε να μείνει ο Κύριος και πάλι μόνος Του, μακριά από το ποίμνιο Του αλλά αυτή τη φορά με τους πιστούς Του κλεισμένους στα σπίτια τους και τους ιερείς Του κρυμμένους μες τα ράσα τους!

Το μόνο βέβαιο είναι πως σε όλους εμάς που συμμετείχαμε στα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, όσο μπορούσαμε, με τον τρόπο που μπορούσαμε, και το βιώναμε στο βαθμό που μπορούσαμε και όσο μας επέτρεπε η καρδιά μας και οι λογισμοί μας, υπάρχει ήδη μέσα μας βαθιά χαραγμένη η νοσταλγία του μυστηρίου και της ιερής μας παράδοσης!

Και δημιουργείται ένα διαρκές ερώτημα γιατί να μην συμμετείχα περισσότερο; Γιατί να μην το βίωνα περισσότερο; Γιατί να μην Τον αγαπούσα περισσότερο;

Ε, όχι, δεν μπορούμε να το δεχθούμε!
Οι Έλληνες κάνανε Ανάσταση και επί τουρκοκρατίας, δεν θα δειλιάσουμε τώρα επί (Νέας) δημοκρατίας!
Αυτή τη χρονιά, ‘’Κάνουμε Ανάσταση!!!’’
Αυτή τη χρονιά πηγαίνουμε στην εκκλησία, όχι 10’ πριν το ”Χριστός Ανέστη” και φεύγουμε 10’ μετά για να φάμε μαγειρίτσα και να πάμε στα μπουζούκια.
Αυτή τη χρονιά, κάνουμε Πραγματική Ανάσταση ώστε να αναστηθούμε μαζί Του από τον πνευματικό μας θάνατο, να δούμε το Φως που θα σβήσει την τύφλωση μας, να λάβουμε Θεία Κοινωνία μαζί Του ως πιστοί Του και να λάβουμε (εθνική) κοινωνία μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

Κρατάμε αποστάσεις σεβόμενοι τα μέτρα υγιεινής και προστατεύοντας πιστούς και απίστους. Δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους γύρω μας, ούτε συνωστιζόμαστε σε κλειστό χώρο. Φοράμε μάσκες και γάντια αν θέλουμε και κρατάμε ευλαβικά την λαμπάδα μας! Δεν παραβιάζουμε τους κανόνες της κυβερνήσεως, όσο κι αυτή δεν παραβιάζει τα ατομικά και θρησκευτικά μας δικαιώματα. Δεν διαπληκτιζόμαστε με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ακολουθούν εντολές, αρκεί κι αυτοί να μην επιλέξουν να αμαυρώσουν την ημέρα του Κυρίου και να σεβαστούν την πίστη των συμπατριωτών τους. Δεν κινούμαστε ασκόπως αλλά με σκοπό την φυσική μας και πνευματική μας παρουσία στον Οίκο του Θεού! Δεν μπορούν να προβούν σε μαζικές συλλήψεις, διότι απλούστατα δεν μπορούν να συλλάβουν, χωρίς σοβαρή αιτία και παραβίαση, μεγάλο αριθμό Ελλήνων και Ελληνίδων, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στις εκκλησίες της γειτονιάς τους!

Φέτος, Κάνουμε Ανάσταση σημαίνει Κάνουμε Επ – Ανάσταση!
Η κίνηση μας αυτή θα ληφθεί ως πράξη επαναστατική σε περιόδους καταστολής και αυταρχισμού από το κράτος και το παγκόσμιο σύστημα και θα γίνει αποδεχτή ως πράξη ομολογίας από τον Κύριο και Λυτρωτή μας!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!

Originally posted 2020-04-17 18:05:59.