Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ προετοιμάζεται να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι η σύγκρουση «δεν έχει τελειώσει», προσθέτοντας όμως ότι «όλοι οι πόλεμοι πρέπει να τελειώσουν»!

«Αυτή είναι η κρίσιμη φάση στην οποία αλλάζουμε τις προσπάθειές μας από ηγεσία σε ρόλο υποστήριξης», δήλωσε ο Μίλερ την Παρασκευή σε επιστολή προς όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας.

“Δεν είμαστε λαός διαρκούς πολέμου”

«Δεν είμαστε λαός διαρκούς πολέμου. Είναι η αντίθεση για όλα όσα υποστηρίζουμε και για τα οποία πολεμούσαν οι πρόγονοί μας. Όλοι οι πόλεμοι πρέπει να τελειώσουν”, τόνισε σε δήλωση-βόμβα ο νέος έμπιστος του Προέδρου Τραμπ για την αμερικανική στρατιωτική πολιτική.

Η επιστολή ήρθε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας Μάρκερ Έσπερ και την αντικατάστασή του με τον Μίλερ, ο οποίος ήταν προηγουμένως διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας.

Οι πιστοί στον Τραμπ αναλαμβάνουν

Ο Μίλερ ήταν μεταξύ τεσσάρων πιστών του Τραμπ, που αντικατέστησαν κορυφαίους μη στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα, μόλις δύο ημέρες αφότου τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης ανακήρυξαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, με βάση ισχυρισμούς απάτης από ψηφοφόρους και εκλογικούς αξιωματούχους, αλλά φαίνεται επίσης να ενεργεί με αυξημένο επείγον για να εκπληρώσει την υπόσχεση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 για τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστά έχει καταστεί ο πιο μακρόσυρτος στην ιστορία, μετρώντας 19 χρόνια, αίματος, διάλυσης, άσκοπων θυσιών και… τεράστιων κερδών για τους βιομηχάνους του πολέμου.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά