“Από της έκτης πρωινής, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών με κινητά τηλέφωνα στην Ικαρία. Επιβαρυντική περίσταση του νόμου θεωρείται η φωτογράφηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν συντρώγει και συμπίνει με ακόμα 30 φίλους και σύντεκνούς του”.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που τίθεται σε εφαρμογή με επείγουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η απαγόρευση έρχεται μετά από κατάχρηση της ελευθερίας στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο στην οποία υπέπεσαν ασυνείδητοι πολίτες, καταγράφοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία να γιουχάρεται από πλήθος αγανακτισμένων πολιτών, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί για να ξεσκάσει από την Αθήνα, όπου είχε επιβληθεί γενικός εγκλεισμός του πληθυσμού για να περιοριστεί η διασπορά του Νέου Κορονοϊού 2019.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση είναι τραγική σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες πολίτες μολύνονται από τον ιό καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιούν αν δεν δουν ειδήσεις.

“Ο Πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί ανεύθυνες συμπεριφορές από λίγους ασυνείδητους, που δεν κατανοούν πως ο γενικός εγκλεισμός τους 9 μήνες τον χρόνο για διάστημα 4 ετών είναι το μόνον μέτρο σωτηρίας από τον ιό που έχει προσβάλει παραπάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην χώρα μας και έχει μηδενίσει την καταγραφή κρουσμάτων γρίπης”, δήλωσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-02-07 00:57:53.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.