Κατά τη διάρκεια του βροχερού καλοκαιριού του 1816, το « Έτος Χωρίς Καλοκαίρι », ο κόσμος ήταν κλειδωμένος σε έναν μακρύ, κρύο ηφαιστειακό χειμώνα που προκλήθηκε από την έκρηξη του όρους Tambora το 1815.

Η Mary Shelley, 18 ετών, και  ο μελλοντικός σύζυγος, Percy Shelley, είχαν επισκεφτεί τον Λόρδο Byron στη Villa Diodati δίπλα στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία.

Καθισμένοι γύρω από ένα τζάκι στη βίλα του Βύρωνα, η παρέα διασκέδαζε ένα βράδυ, διαβάζοντας γερμανικές ιστορίες φαντασμάτων.

Ο  Μπάιρον πρότεινε ο καθένας να γράψει μια ιστορία φαντασμάτων.

 «Ίσως ένα πτώμα θα αναζωογονούνταν», σημείωσε η Μαίρη, «ο γαλβανισμός είχε δώσει ένδειξη για τέτοια πράγματα».

Έτσι γεννήθηκε το βιβλίο «Φράνκεσταϊν»

Το όνομα του εμπνευσμένο από τον Κάστρο  Φράνκεσταϊν,  κοντά στο Darmstadt της Γερμανίας όπου το 1814, ο αλχημιστής Γερμανός Johann Konrad Dippel είχε πειραματιστεί με ανθρώπινα σώματα και τον ηλεκτρισμό.

Ο Μπάιρον κατάφερε να γράψει μόνο ένα απόσπασμα βασισμένο στους θρύλους για βρικόλακες που άκουσε ενώ ταξίδευε στα Βαλκάνια , και από αυτό ο Τζον Πολιδόρι δημιούργησε το The Vampyre (1819), τον πρόγονο του ρομαντικού λογοτεχνικού είδους βαμπίρ.

Έτσι δύο πρωταρχικές ιστορίες τρόμου προήλθαν από το κονκλάβιο.

217 χρόνια μετά η ιστορία με μπόλικη Γερμανική αλχημεία επαναλαμβάνεται η γράφεται η τρίτη ιστορία «τρόμου» η κωμωδίας η φάρσας όπως θα έλεγε ο Κάρολος.

2022, και ο χλωμός ήλιος, βαλσαμωμένος χρόνια τώρα όπως η σωρός του Λένιν στο Κρεμλίνο, μόνο που αυτό το Κρεμλίνο βρίσκεται στην οδό  Χαριλάου Τρικούπη του Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν, στην Αθήνα, με τεχνητές αναπνοές και μπόλικο Σημιτικό ηλεκτρισμό,  μέσα σε Γερμανικά εργαστήρια, αφαλοκομμένος και αποστειρωμένος από την αρχική βερσιόν του Εθνικού και Πατριωτικού, της 3ης Σεπτέμβρη, ως άλλο «Τέρας» θα περπατήσει ανάμεσα μας.

Ένας συνδυασμός των δυό βιβλίων, Φράνκεσταϊν και Βαμπίρ, γιατί κανένας εχέφρων Έλληνας δε μπορεί να ξεχάσει, την ήττα στα Ίμια, τα διαγγέλματα στο Καστελόριζο, τους πρασινοφρουρούς που εξαργύρωσαν τους αγώνες ενός λαού, σε σκληρό νόμισμα και περιουσίες στις βαθιές τους τσέπες.

Κανείς δε θα ξεχάσει το ξεπάτωμα της Ελληνικής οικονομίας και τον μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε μια Κρατικοδίαιτη αφασία, τους νταβάδες της διαπλοκής, των ΜΜΕ και των κατασκευαστικών, το ατιμώρητο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το Μάαστριχ και την Λισαβώνα , το δρόμο που άνοιξε για την επιβεβλημένη χρεοκοπία και το αλυσόδεμα μας στα μνημόνια μέχρι δευτέρας παρουσίας.

Ούτε την παράνομη και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμα, ούτε την λήστα(ρχία) Λαγκάρντ, ούτε την μυστική συμφωνία του Βενιζέλου με την Φιλανδία, ούτε και το κούρεμα που κούρεψε γουλί τον Έλληνα και το μέλλον του για να διασωθούν οι πάτρωνες τους.

Ούτε τους Γιάννους, ούτε του Τσοχατζόπουλους, ούτε και όλο αυτό τον συρφετό Μπατριωτών που μας Μπατάρισαν και μας Μπατίρεψαν τόσο  καλά, αριστοτεχνικά, με συνέπεια και με φιλότιμο!

Originally posted 2022-05-10 09:09:53.