Και ο Αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα στο Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη! Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, διοργανωτής του 33ου Συνεδρίου του CIRIEC International, που θα λάβει χώρα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, 4-6 Ιουνίου 2020.

33RD CIRIEC INTERNATIONAL CONGRESS THESSALONIKI 2020 (FB EVENT BANNER).png

Ο Marvin Rodríguez Cordero (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου 1960) είναι δάσκαλος, ηγέτης της εργατικής ένωσης και πολιτικός. Διατελεί δεύτερος αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα από τις 8 Μαΐου 2018.

Γιος του Danilo Rodríguez Blanco και της Rafaela Cordero Barquero (αγρότες χωρίς σπουδές), ο Rodriguez εισήλθε στην Colegio Técnico Profesional Agropecuario (γεωργική τεχνική επαγγελματική σχολή) στην ηλικία των 14 ετών ενώ εργάστηκε στην γεωργία παράλληλα με τον πατέρα του. Συμμετείχε σε διάφορες κοινοτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της προεδρίας του Συλλόγου Αναπτυξιακής Ανάπτυξης της La Esperanza de Paquera, ηλικίας 18 ετών. Εκτός από το ρόλο του παιδαγωγού, ο Rodríguez ήταν Γενικός Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Εκπαιδευτικών της Κόστα Ρίκα (SEC), ο οποίος μαζί με άλλα συνδικάτα εκπαιδευτικών οργάνωσαν τη γενική απεργία των εκπαιδευτικών που έλαβε χώρα το 2014 ακριβώς μεταξύ της αλλαγής κυβέρνησης της Laura Chinchilla και του Luis Guillermo Solís λόγω καθυστερήσεων στην πληρωμή των μισθών.

Ο Ροντρίγκεζ προτάθηκε για να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος παράλληλα με τον Carlos Alvarado που εξελέγει στις εκλογές της Κόστα Ρίκα το 2018. Ο Alvarado επέλεξε τον Rodríguez λόγω των γνώσεών του στον εκπαιδευτικό και κοινοτικό τομέα, καθώς και για το ενδιαφέρον του για την προώθηση μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

www.ciriec2020.site

Η διοργάνωση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός κοινωνικής οικονομίας στην χώρα μας. Με διοργανωτές τον εμβληματικό οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες CIRIEC International και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, το 33ο Συνέδριο CIRIEC 2020 θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για περισσότερους από 300 προσκεκλημένους.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα της διοργάνωσης, Δρ. Ιωάννης Νασιούλας δήλωσε: “Μερικοί από τους επιδραστικότερους παράγοντες του κοινού μας μέλλοντος θα βρίσκονται τον Ιούνιο του 2020 στην Θεσσαλονίκη. Ηγέτες και προσωπικότητες, που με το όραμα και τον δυναμισμό τους, ανοίγουν νέους δρόμους και νέες ευκαιρίες για προκοπή, αξιοπρέπεια και βιωσιμότητα, σε έναν κόσμο, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μια Ελλάδα που θέλουν να ζήσουν. Η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, τίθεται με αξιώσεις στο επίκεντρο”.

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

33RD CIRIEC INTERNATIONAL CONGRESS THESSALONIKI 2020

Μεταξύ των επισήμων, εκπρόσωποι Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, υψηλόβαθμοι διεθνών οργανισμών, διοικητές και πρόεδροι μεγάλων επιχειρήσων και συλλογικών οργανισμών, τραπεζών, επενδυτικών οίκων και εκπροσωπητικών φορέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο τον κόσμο

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε την συμμετοχή σας στον επίσημο ιστότοπο: www.ciriec2020.site