Ηχηρές παρουσίες στο 33ο Συνέδριο του CIRIEC International, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη, 4-6 Ιουνίου του 2020 (www.ciriec2020.site).

20200203_202828_0000.png

Μεταξύ των εκπροσώπων Κρατών, Κυβερνήσεων και μεγάλων οργανισμών, ο Jérôme Saddier, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Πρόεδρος της Crédit Coopératif, θα μιλήσει για την κοινωνική οικονομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική.

Ο Jérôme Saddier, 48 ετών, είναι απόφοιτος των πολιτικών επιστημών και των διεθνών σχέσεων. Τον Απρίλιο του 2018, προσχώρησε στην Crédit Coopératif ως Αναπληρωτής στον Πρόεδρο και εξελέγη Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος τον Ιούνιο του 2018.

www.ciriec2020.site

Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τα τέλη Μαρτίου 2018, διετέλεσε γενικός διευθυντής της Mutuelle Nationale Territoriale, κύρια αλληλασφαλιστική εταιρεία στην Γαλλία.

Μεταξύ 2012 και 2014 ήταν ειδικός σύμβουλος και επικεφαλής του προσωπικού του Benoît Hamon, Γάλλου υπουργού Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και καταναλωτικών υποθέσεων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, προήδρευσε επίσης στην AVISE, μεγάλου οργανισμού της κοινωνικής οικονομίας.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα, Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” στον Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνει: “Η Μαρί-Πιέρ Φοκονιέ είναι μια εμβληματική προσωπικότητα, που διοικεί τον οργανισμό διανομής και διαχείρισης δικτύου του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου στις 19 περιοχές της πόλεως των Βρυξελλών. Η παρουσία της στο Συνέδριό μας είναι ένα ισχυρό σήμα επενδυτικής διάθεσης στην Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας, για έργα με ορατό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο”.

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Και συνεχίζει: “Αν θέλουμε να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων και της Κοινωνικής Οικονομίας, έχουμε να ωφεληθούμε πολύ από την παρουσία εμβληματικών φυσιογνωμιών της δημόσιας, επιχειρηματικής, κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας στην πόλη μας”.