Όταν τον Απρίλιο του 2010 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, δίπλα στο Μνημόνιο, που “είναι ευλογία”, κότσαραν και το Υπερταμείο: σ’ αυτό απαίτησαν οι ξένοι να εκχωρήσουμε όλη την κρατική περιουσία των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Ο κύριος ΓΑΠ δεν θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατίρι.

Μετά, πίεζαν τον κ. Σαμαρά: “Αντώνη, πότε θα κάνουμε το Υπερταμείο”; Η κυβέρνηση τότε το άφησε γι αργότερα και οι φίλοι μας οι ξένοι άρχισαν να την στραβοκοιτούν. “Αντώνη, αν δεν μπορείς, να κάνουμε το Υπερταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο”, αντιπρότειναν… Με τον κ. Σαμαρά δεν έβγαλαν άκρη.

“Ποιήσωμεν Αλέξιον Τσίπραν κατ’ εικόνα ημετέραν και καθ’ ομοίωσιν” ακούστηκαν να σκέπτονται φωναχτά μέσα από τα μαύρα νεφελώματα οι τρεις ξένοι. Κι έτσι, σήμερα και ΤΑΙΠΕΔ έχουμε και Υπερταμείο έχουμε και όλα τα “πολύτιμα τζιβαϊρικά” τους τα εχωρήσαμε σ’ αυτό. Γιατί ο κ. Τσίπρας είχε πρόγραμμα.

20180828_203209_00018967877765917365452.png

Τώρα, που οι Έλληνες έντρομοι σηκώνουν να δουν τι κρύβεται κάτω από το χαλί του Μνημονίου και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βγήκε το Υπερταμείο να τους φέρει αντιμέτωπους μπροστά στην εθνική τους ντροπή: τα πάντα εκχωρούνται στο κατοχικό ταμείο… Βουνά και θάλασσες, δρόμοι και λιμάνια, ακίνητα και αρχαιολογικοί χώροι.

Η σύμβαση βραχυχρόνιας αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους που υπογράψαμε με το ΔΝΤ συνοδεύτηκε με ένα καταχρηστικό σκέλος, που απαιτεί από τους Έλληνες να δώσουν όλη την εθνική τους περιουσία. Αυτό είναι το μείζον πολιτικό έγκλημα του κ. Παπανδρέου, που υλοποίησε με άγρια χαρά ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αφού τα δίνουμε όλα, προτείνω να δώσουμε και το Άγιο Όρος στο ΤΑΙΠΕΔ. Με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και στην τελική τί το κάναμε εμείς τόσο καιρό; Όπως το πήραμε έτσι το έχουμε…

Και γι αυτούς που ακόμα έμεινα να ανησυχούν μήπως χάσουμε την ευλογία του Αγίου Όρους, οι τρεις ξένοι και οι ντόπιοι παραγιοί τους μας γαυγίζουν: “Το Μνημόνιο είναι ευλογία”!


Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαικής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας

Originally posted 2018-09-21 08:44:25.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.