Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται ότι οι απαγορεύσεις όπως στην Ελλάδα είναι ολικές σε ολόκληρη την Ε.Ε., διερευνήσαμε το θέμα και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι έτσι. 

Για παράδειγμα στη γειτονική Βουλγαρία, πλήρες μέλος της Ε.Ε., σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δημοσιοποίησε ότι έχει δώσει εντολή τα πάντα να ανοίξουν ξανά στις 21 Δεκεμβρίου. 

Τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά και η λιανική αγορά λειτουργεί κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα.  Ωστόσο, προς το παρόν, τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια, τα μπαρ είναι κλειστά και τα εστιατόρια προσφέρουν φαγητό μόνο στο σπίτι. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, το πιο σωστό είναι να ανοίξει η χώρα στις 21 Δεκεμβρίου, και να εορταστούν κανονικά τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις θρησκευτικές συνήθειες του βουλγαρικού λαού. 

Συνάδελφοι “οικονομικοί εξόριστοι” στη Βουλγαρία μας επιβεβαίωσαν πως έτσι έχουν τα πράγματα. Η λιανική αγορά λειτουργεί κανονικά και στην υπό ένταξη στην Ε.Ε. Σερβία.  Η βουλγαρική ειδησεογραφία ενημερώνει τους πολίτες ότι στην Ελλάδα θα ισχύσει καθολική απαγόρευση-λοκντάουν ως τις 7 Ιανουαρίου! 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 08/12/2020 | ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – Π.Α.Ε.Ε.

Περιοχή συνημμένων