Έναν απρόσμενο «σύμμαχο» (που ίσως δεν είναι και τόσο σύμμαχος, αλλά κάτι άλλο), βρήκε ο πρόεδρος Τράμπ, στην αντιπαράθεση κατά του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (Π.Ο.Υ), στο πρόσωπο του γερμανού υπουργού υγείας Γενς Σπαν.

Ο Σπαν μιλώντας στους Financial Times, ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έχει άδικο που επιμένει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  χρειάζεται μεταρρυθμίσεις (ορίστε το καρότο).

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η μόνη διαφορά που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει είναι ότι ο γερμανός θεωρεί ότι η συζήτηση γι’ αυτές (τις μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές) και η εφαρμογή τους, θα πρέπει να γίνουν, αφού πρώτα τερματιστεί η κρίση, που προκαλεί η γρίπη του ιού.

Δηλαδή, ο «καλός αυτός» γερμανός υπουργός, «έκλαψε» και «παρακάλεσε» της ΗΠΑ, να μην αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ και όταν ξεμπερδέψουμε (με τον ιό), τότε συζητάμε για καμιά μετερρυθμισούλα.

Τα ίδια περίπου δήλωνε και ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Χάικο Μάας, πριν από λίγες ημέρες, απαντώντας σε δηλώσεις του αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο.

Η απάντηση του state department (για όσους θυμούνται), ήταν αν επιθυμείτε συνταχθείτε μαζί μας (ήταν κάπως ειρωνική. Τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι σαν τους «αίληνες διοικητές», που κάνουν υποκλίσεις).

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η πολιτική μας άποψη (τηλεοπτικής εκπομπής και εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ) είναι ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και να μάθουμε κάποια στιγμή και για τις «διαδρομές του χρήματος»(αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα), σε κάτι τέτοιους οργανισμούς.

Διότι και ο γερμανός υπουργός κάτι τέτοια ανέφερε, περί «διοίκησης και διαφάνειας».

Πάντως ο πρόεδρος Τράμπ δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com