Από τις 8:00 το πρωί εργαζόμενοι έχουν κλείσει και παραμένουν στο τμήμα συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κύριο αίτημά τους είναι αλλαγές του προωθούμενου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ενώ ενημερώνουν τον κόσμο πως η σημερινή κατάληψη είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα.

Η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας που προκαλεί στους πολίτες, αφού σήμερα είναι η μοναδική μέρα που εξυπηρετείται το κοινό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία ευρύτερα στον οικονομικό τομέα του κράτους.

Στην χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν τα εξής: «Ενημερώνουμε ότι λόγω κινητοποιήσεων και στάσης εργασίας των εργαζομένων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 16/02/2018 η Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου στην οδό Κάνιγγος 29. Παρακαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό για την αποφυγή ταλαιπωρίας του να μην επισκεφτεί την εν λόγω υπηρεσία».