Οι πολιτικοί χειρισμοί του πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των Σκοπίων εξαγρίωσαν και κινητοποίησαν τον κόσμο. Μια εν πολλοίς βουβή μάζα πολιτών, πλήρως αντίθετη με την φιλομνημονιακή ρητορία και πρακτική ξεπουλήματος στην οποία διακρίθηκε ως σκοτεινός αστέρας ο κύριος Τσίπρας θα βγουν στους δρόμους και είναι αμφίβολο αν θα μαζευτούν ησύχως στα σπίτια τους.

Οι άνθρωποι το φέρουν βαρέως που η Ελλάδα παραδόθηκε στους ξένους. Οι οικονομικά ενεργοί οικογενειάρχες και επαγγελματίες είναι φαρμακωμένοι που ο κύριος Τσίπρας τους εξοντώνει μονομιάς ως πρόθυμος τελώνης των δανειστών για να εξασφαλίσει λίγους μήνες εξουσίας. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι πιστεύαν πως αν ο κύριος Τσίπρας πιεζόταν υπερβολικά να δώσει το αίμα και τα κόκκαλα των κατεστραμμένων Ελλήνων, θα παραιτείτο ηρωικά. Τώρα σιγοβράζει μέσα τους η απέχθεια.

Ξαναβγαίνει στην επιφάνεια ένα παλιό ψυχικό σκοτάδι: ο φόβος και το μίσος για τους Αριστερούς και η βαθιά απέχθεια για την Αμερική και την Ευρώπη των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή τη φορά όμως, σε αντίθεση με τις συνθήκες κομμουνιστικού εκφοβισμού της Κατοχής, η ελληνική κοινωνία δεν είναι διαιρεμένη. Η στιβαρή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι με την Ελλάδα και όχι με τους ξένους. Δεν εμπιστεύεται τα κόμματα. Και μισεί τον πρωθυπουργό της.

Ο κύριος Τσίπρας εκβιάζεται να οδηγήσει την Ελλάδα σε παραχωρήσεις του ονόματος και των δικαίων της στους Σκοπιανούς αντιπροσώπους των Αμερικανών. Απαίτηση των ξένων είναι να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας. Αλλιώς θα είχαν κλείσει το θέμα της ονοματοδοσίας των γειτόνων μας με ένα φαξ.

Έπρεπε να βγει δημοσίως ο κύριος Τσίπρας και να ανακοινώσει πως ξεκινούν επίσημες, θεσμικές διαπραγματεύσεις. Να περιγράψει την υιοθετούμενη κυβερνητική γραμμή. Να ενημερώσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς οργανισμούς: Εκκλησία, ΚΕΔΕ, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Μακεδονία και την διασπορά. Αν αυτού, μάθαμε όλοι με χαζογελάκια, φρικώδεις μπούρδες και ασυνάρτητες διαρροές πως κάτι πάει να γίνει ερήμην του λαού.

Κανείς δεν νοιάστηκε για το παιχνίδι στριμώγματος της Νέας Δημοκρατίας τις πρώτες ημέρες. Λίγοι εξεπλάγησαν με τα κόλπα και τις σβούρες του κυρίου Καμμένου, που είδε τα σκούρα και πούλησε τον κύριο Τσίπρα. Όλοι εξοργίστηκαν με τους άχρηστους του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν στα κανάλια για να μας πουν πόσο ορεξάτοι είναι να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στους από πάνω και πόσο παρακατιανοί είμαστε που μας πειράζει.

Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όμως, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Και δεν μαζεύεται. Τώρα, όπως έστρωσε, έτσι ας κοιμηθεί.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ προσπαθεί να αρθρώσει εθνική και πατριωτική φωνή. Κάνουμε έκκληση στην αυτοσυγκράτηση και στον σεβασμό έναντι της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδος. Τους εμπιστευόμαστε να πράξουν το καθήκον τους και πιστεύουμε πως κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τιμήσουν τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού και να υπερασπίσουν τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος. Όμως κάνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα. Αν είναι να φύγετε λόγω του Σκοπιανού, κοιτάξτε να φύγετε χωρίς να ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου: την φυσική βία απέναντι σ’ εσάς και τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησής σας.

 

Originally posted 2018-01-20 12:17:30.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.