Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια ανακοίνωση του Ιωάννη Νασιούλα, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”. Ο νέος πολιτικός ανακοίνωσε πως υπέβαλε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία για απειλή κατά της ζωής του.

Η επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή έχει ως εξής:

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Μόλις υπέβαλα έγγραφη καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία, για απειλή κατά της ζωής μου.

Η απειλή διατυπώνεται εγγράφως, σε ιστότοπο που δημοσιεύει Δελτίο Τύπου της συναδέλφου Κατερίνας Νοτοπούλου για την προστριβή που είχε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσο Τσαβλή, κατά την διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης για τον Ισολογισμό του Οικονομικού Έτους 2019.

Είμαι ταγμένος στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, στην καλόπιστη συμμετοχή στους δημοκρατικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και στον ειλικρινή δημόσιο, πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Καλωσορίζω την κριτική στο πρόσωπο, στον πολιτικό λόγο και στις πολιτικές μου πράξεις.

Συντάσσομαι ενάντια στην βία, την απειλή χρήσης βίας, την προσωπική συκοφαντία και την ενθάρρυνση τέτοιων αξιόποινων πράξεων, ιδίως στην εγκληματικά οργανωμένη τους μορφή για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπών.

Παρακαλώ, όπως κοινοποιήσετε αυτό το μήνυμά μου στους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην νομική υπηρεσία του Δήμου μας.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Νασιούλας”

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!