Μείζονα ζητήματα εγείρονται με τα έντυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν σταλεί στα εμβολιαστικά κέντρα από το Υπουργείο Υγείας, ενόψει της διαδικασίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, για το σκεύασμα mRNA της αμερικανο-γερμανικής Pfizer/Biontech.  Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το πρώτο, συμβατικό εμβόλιο SPUTNIK V, που ήδη χορηγείται εδώ και μήνες, με συμφωνίες σε 50 χώρες του κόσμου (σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της γης) και πρόσφατα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η παραγωγή και χορήγησή του στην Ουγγαρία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταλαβαίνουν τί υπογράφουν;

Το παρακάτω έντυπο οφείλουν να υπογράφουν πολίτες, που δεν μπορούν να δώσουν προφορική συγκατάθεση και με το οποίο δηλώνουν την συναίνεσή τους να εμβολιασθούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Παρατήρηση Πρώτη: Πρώτα πρέπει να εγκριθεί η κυκλοφορία του σκευάσματος από τις εθνικές αρχές (κατόπιν έγκρισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων), ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα και τις ανεπιθύμητες παρενέργειές του.

Παρατήρηση Δεύτερη: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός και παράνομος, καθόσον αντίκειται στην Σύμβαση του Οβιέδο. Είναι αδιανόητη παραβίαση της στοιχειώδους ελευθερίας του ανθρώπου η υποχρεωτική υποβολή του σε ιατρική πράξη.

Παρατήρηση Τρίτη: “Έχω διαβάσει ή μου έχουν εξηγηθεί οι πληροφορίες”, αναγράφει το έντυπο συγκατάθεσης. “Οι πληροφορίες” νοούνται όσες έχουν απαιτήσει να γίνουν διαθέσιμες από την φαρμακευτική εταιρεία οι (ευρωπαϊκές και) κρατικές αρχές. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ιδίως για ενδεχόμενη πρόκληση στειρότητας στις γυναίκες και για συστατικά βιο-εντοπισμού στο σκεύασμα της Pfizer/Biontech;

Παρατήρηση Τέταρτη: Ο εμβολιαζόμενος αναλαμβάνει τον κίνδυνο από τις δημοσιοποιημένες (καθώς και βέβαια από τις άγνωστες) παρενέργειες του σκευάσματος (παροδικές αντιδράσεις, μόνιμες βλάβες, θάνατος). Πράγματι, εφόσον έχουν αναφερθεί στις κρατικές αρχές (και εξηγηθεί στους ενδιαφερόμενους για εμβολιασμό) οι παρενέργειες, η εταιρεία παραγωγής δεν φέρει πια ευθύνη γι’ αυτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-12-18 12:03:56.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.