Η παρούσα Κυβέρνηση έδειξε την υπέρτατη αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στις μειονοτικές κοινότητες, νόμιμους πρόσφυγες, προστατευόμενες ομάδες, ρομά και λαθρομετανάστες μέσα στα hot spot. Αφού η Κυβέρνηση προστάτευσε μόνο την αστική δομή μετά από ένα μήνα σχεδόν αποφάσισε να προστατεύσει και τις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες μόνο και μόνο για να συνεχίσει την καταστολή του Ελληνικού Συντάγματος.

Ας θυμηθούμε ότι το Ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει κάποιες κυρώσεις και διατάξεις για την αναστολή των άρθρων του Συντάγματος κατά την διάρκεια μιας επιδημίας.

Η πρωτοφανής προνοητικότητα των τελευταίων  κυβερνήσεων εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 2019 όπου έκαμαν μία πράξη όπου αναφέρει ότι σε περίπτωση εξαπλώσεως επιδημίας θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα, αυτός που δεν θα τα τηρήσει θα έχει βαρύτατες ποινές και όποιος προκαλέσει θάνατο εξ’ αμελείας θα έχει μέχρι και ισόβια. Τα παραπάνω προβλέφθηκαν με ακρίβεια αλλά δεν προβλέφθηκε με ακρίβεια η προστασία των κατηγοριοποιημένων πληθυσμιακών ομάδων.

Οι υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες που εβρίσκοντο στην Ελληνική Επικράτεια απλά θα χρησιμοποιηθούν ως υπόδειγμα επιδείνωσης και φυσικά θα συνεχιστούν τα αυστηρά μέτρα. Συνεχίζοντας την ανάλυσή μας για να συνδέσουμε την αμφισβήτηση, γυρνάμε πίσω στο παρελθόν σε μία συνέντευξη του διαπρεπούς συνταγματολόγου  κ. Κασιμάτη την οποία είχε δώσει στην δημοσιογράφο Ελένη Σωτηρίου στις 13 Νοεμβρίου του 2018. Ο κ Κασιμάτης κατά την διάρκεια των δύσκολων οικονομικών θεμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα, πιέστηκε να κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών. Ο ίδιος απάντησε ότι δεν γίνεται αναθεώρηση του Συντάγματος όταν δεν υπάρχει ΠΑΤΡΙΔΑ. 

Αυτά είναι λόγια ενός ανθρώπου όπου το 1986 προέβει σε αναθεώρηση και υπήρξε στενός συνεργάτης των εκάστοτε κυβερνήσεων. Σήμερα απλά αποσιοποιήθηκε καθώς υπάρχουν νέοι συνταγματολόγοι όπου καλύπτουν τις ανάγκες των κυβερνήσεων, είναι “φυσιολογικό” να επαφίεται η κατασκευή αυτή, αρκεί αν τους πούν ποιο συμπέρασμα θέλουν να βγάλουν. Αν σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν οι δεσμεύσεις των μνημονίων- επ’ άπειρον από οικονομικής απόψεως, για ποια αναθεώρηση συζητάμε; Αν αύριο τους αφήσουμε να προχωρήσουν σε μία δεύτερη βουλή υπό τις οδηγίες των Βρυξελλών ως πρόσχημα την επιδημία, τι θα γίνει;

Ο κ Κασιμάτης απαντάει πώς κάθε αλλαγή πριν ψηφιστεί παρακολουθείται στενά από τις υπόλοιπες πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες για να δούν τι είδους διατύπωση θα γίνει. Αυτά συνέβαιναν στο μακρινό 1986 και η κυβέρνηση Παπανδρέου το γνώριζε και γι’αυτό αποφάσιζε να αναλάμβάνει την ευθύνη για ορισμένες διατάξεις για τις οποίες είχαν υποψίες οι μεγάλες δυνάμεις ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το καθεστώς της Ελλάδος σε σοσιαλιστικό και γι’αυτό τις απέτρεψαν. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, θα προσπαθήσουν οι μεγάλες γεωπολιτικές δυνάμεις, ΗΠΑ-Γερμανία, Βρυξέλλες, ECB, να περάσουν διατάξεις οι οποίες θα αποδυναμώσουν την κυριαρχία της Ελλάδος, τις εγγυήσεις, τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων, και τις δαπάνες του κράτους για Κοινωνικούς σκοπούς, θα νομιμοποιούν πολλές αντισυνταγματικές διατάξεις που αφορούν το κόστος δανεισμού για παράδειγμα και θα ενισχύσουν την επικυριαρχία της Ελλάδος.

Φανταστείτε να περάσει μία διάταξη στο Σύνταγμα η οποία να νομιμοποιεί συμφωνίες και νέες δανειακές συμβάσεις που μέχρι σήμερα είναι άκυρες γιατί είναι αντισυνταγματικές και ας παραμένουν άκυρες λόγω παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, με την δικαιολογία πάντοτε ότι η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη οικονομική ανάγκη- σήμερα είναι η έκτακτη υγειονομική ανάγκη.

Βλέπουμε πώς βγαίνει η αλήθεια αρκεί να ξαναμάθουμε να την αμφισβητούμε!

Written by

Γεώργιος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Γεννήθηκε την Πάτρα το 1984. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στις νέες αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, του ιδίου τμήματος με εξειδίκευση την Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού έργων υποδομής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα καταλογραφημένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές: Journal of Investment Management and Financial Innovations, Macmillan Palgrave Publishers. Οι τομείς του ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την Κοινωνική Οικονομία, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Οικονομική Οικονομετρία και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει παρουσιάσει πολλά εθνικά συνέδρια σχετικά με τον τραπεζικό φόρο και τη διάρθρωση του κεφαλαίου. Στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιείται από το 2017 με την ιδιότητα του σαν Researcher at Social Economy Observatory, Greece στο οποίο είναι Responsible Individual development researcher of a development of new models corporate governance study between social enterprises, and development researcher of econometric models of Internationals Credit Flow measurement developed through the Social Economy