Η Πυθία σε εφαρμογή

Με το υπ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι:

  • κύριος Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, για ηθική αυτουργία στην διαρροή εγγράφων εθνικής ασφαλείας, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο σπίτι του,
  • κύριος William Basil, πρώην στέλεχος της αμερικανικής CIA, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατ’ εξακολούθησιν σε βαθμό κακουργήματος,
  • κύριος Θεόδωρος Σπατιώτης, στελέχος της ΕΥΠ, για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ’ εξακολούθησιν και
  • κυρία Αγγελική Πατελάκη, στέλεχος της ΕΥΠ, για την ίδια κατηγορία με τον παραπάνω.

Βάσει της έρευνας του ανακριτή Δημήτρη Φούκα, διατυπώνεται η κατηγορία πως οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ παρέδιδαν απόρρητα έγγραφα στον κύριο Μιχάλη Καρχιμάκη. Θα ερευνηθεί αν ο κύριος Καρχιμάκης λειτουργούσε για λογαριασμό τρίτου προσώπου. «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών». Πρόκειται για σχέδιο με την κωδική ονομασία “Πυθία” που φέρεται να διαλάμβανε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας: εδώ και πολύ καιρό γίνεται σε ελληνικά και ξένα μέσα λόγος για σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού κυρίου Κώστα Καραμανλή.

Ο μεγάλος αδελφός στην πρίζα

Το 2006, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις της κυβέρνησης του κυρίου Κώστα Καραμανλή πως ο τότε Πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι ήταν θύματα κατασκοπείας. Οι υποκλοπές λάμβαναν χώρα μέσα από τα συστήματα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με μέθοδο που αναλύθηκε από υπουργούς του σε συνέντευξη τύπου. Ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Ελλάδα έθεσε σε λειτουργία μυστικό σύστημα νόμιμων συνακροάσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών στο έδαφός της. Η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA είχε πρόσβαση σ’ αυτό. Απ’ ότι φαίνεται, πρόσβαση απέκτησε κατόπιν και η γνωστή σε όλους CIA, μετατρέποντάς το σε σύστημα υποκλοπών και κατασκοπεύοντας τους πάντες – ιδίως τον τότε Πρωθυπουργό κύριο Κώστα Καραμανλή και το επιτελείο του.

Ο τριανταεννιάχρονος Χρήστος Τσαλικίδης, το στέλεχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που αποκάλυψε το έγκλημα της κατασκοπίας, βρέθηκε στις 9 Μαρτίου 2015 κρεμασμένος στο μπάνιο του σπιτιού του. Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Αφού ο σχετικός φάκελος άνοιξε και έκλεισε ξανά, οι οικείοι του προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Στρασβούργο. Εκεί, οι ελληνικές αρχές μόλις πρόσφατα καταδικάστηκαν ομόφωνα για τον ελλιπή τρόπο που εξέτασαν τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, εγείροντας έντονη αμφισβήτηση για το αν ήταν όντως αυτοκτονία – κάτι που σε όλους τους τόνους αρνούνται οι δικοί του: “Ήταν δολοφονία”.

 

Πώς συνδέονται Πυθία και Μεγάλος Αδελφός;

“Το εθνικό έργο Καραμανλή για το θέμα της ενεργειακής πολιτικής στην κυριολεξία κατεδαφίστηκε την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου” δήλωνε ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, που κατέθεσε και ως μάρτυς στην προανακριτική διαδικασία για το σχέδιο Πυθία, λίγο καιρό πριν αναλάβει το σημερινό του ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Μέχρι να γίνει αυτό, κάηκαν τα απάτητα βουνά της Πελοποννήσου και έγινε κάρβουνο το κέντρο των Αθηνών. Δηλητηριάστηκε η πολιτική ζωή με ψεύτικες κατηγορίες κατά πάντων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Και κλείστηκε αδίκως στην φυλακή ο Ηγούμενός της, που έκανε το λάθος να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Ρώσσους.

Σήμερα, η Ελλάδα και οι Έλληνες πολιτικοί έχουν χάσει όλους σχεδόν τους βαθμούς ελευθερίας που είχαμε πριν την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο. Οι σκοτεινές ιστορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από την επίμονη δικαστική έρευνα εκτυλίχθηκαν την εποχή που Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τζωρτζ Μπους και ο Μπάρακ Ομπάμα. Σήμερα, με τον Ντόναλντ Τραμπ, παλιοί και νέοι παίκτες περιμένουν να δουν αν η ηγεσία του θα αλλάξει τα πράγματα. Το ότι αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονται δια της υπηρεσιακής οδού επισήμως στα χέρια της Ρωσσίας δεν επιτρέπει να παραιτηθεί κανείς από την υποθέση. Όπως ακούγεται πως ζητείται από τους ισχυρούς φίλους της χώρας.

 

Originally posted 2017-11-19 10:30:54.