Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διαδίδουν “συνωμοσίες και ψέματα” για τον ιό, της γρίπης, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των δύο εθνών.

Οι ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από έναν “πολιτικό ιό” που αναγκάζει ορισμένους πολιτικούς να επιτεθούν επανειλημμένα στην Κίνα, δήλωσε ο Wang Yi στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Προέτρεψε μάλιστα τις ΗΠΑ να «σταματήσουν να σπαταλούν χρόνο και να σταματήσουν να σπαταλούν πολύτιμες ζωές» δίδοντας κατ αυτό τον τρόπο την «κινεζική» απάντησή στο μεγάλο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το ξέσπασμα και την διασπορά του ιού.

Η πάσα αλήθεια, βεβαίως είναι, ότι οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχουν κλιμακωθεί, καθώς εξαπλώθηκε ο ιός.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εβρίσκετε εν μέσω διαδικασιών, καθώς προετοιμάζει την εκ νέου υποψηφιότητά του, για επανεκλογή (το Νοέμβριο φέτος), έχει επικριθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους, για τον χειρισμό της ίωσης.

Ο Λευκός Οίκος, κατηγόρησε (ξανά) την Κίνα, για την προσπάθειά της να καλύψει (πολιτικά, άρα και την υπαιτιότητά της) την εξάπλωση του ιού.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Όμως την Κυριακή, ο  Wang (υπουργός εξωτερικών Κίνας), επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Πεκίνου, ότι (δηλαδή), είχε ενεργήσει υπεύθυνα, για τη διαφύλαξη της παγκόσμιας δημόσιας υγείας, από τότε που ο ιός εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2019.

Θα παρακολουθήσουμε ακόμα πολλά “επεισόδια” με κατηγορίες να εξακοντίζονται εκατέρωθεν.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com