Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι

Συμφωνώ με την πρόταση Ψηφίσματος για το ΚΕΘΕΑ, που φέρνει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θεσσαλονίκης με Επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Θα ψηφίσω θετικά για την υιοθέτηση κοινής γραμμής όλων μας στο ζήτημα της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ από την εκάστοτε Κυβέρνηση και της αφοσίωσής του σε λεγόμενα “στεγνά προγράμματα”, που δεν ωραιοποιούν ούτε νομιμοποιούν τα ναρκωτικά με βάση την ψευδή και επικίνδυνη διάκριση σε “μαλακά” και “σκληρά”.

20190728_170453_0000.png

Καταδικάζω τους πολιτικούς κολαούζους των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, που δίνουν τα ρέστα τους για να δουν μια Ελλάδα-φρικιό, όπου ο καθένας θα έχει και το δικό του μπαλκόνι σπαρμένο με κάνναβη.

Καταδικάζω τα πολιτικά-ζόμπι, που περιφέρονται σαν μαϊντανοί μεταλλαγμένοι σε άγιο χασίς και λένε απέξω και νεράκι το ποίημα των μεγαλοεπενδυτών κάνναβης: ξεστομίζουν επιστημονικοφανείς μπούρδες περί «ιατρικής κάνναβης» και όχι «κάνναβης για ιατρική χρήση».

Καταδικάζω την τοξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήλεψε την δόξα του Ζόραν Ζάεφ, του οποίου η οικογένεια έχει επενδύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε καλλιέργεια κάνναβης στα Σκόπια. Ο κολλητός του κ. Τσίπρα, στον οποίο το παιδί του Πάπα έδωσε μονοκοντυλιά το δικαίωμα να αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως «Μακεδών», υποδέχθηκε πρόσφατα τον Αμερικανό μεγαλέμπορο κάνναβης Μπιγκ Μάικ και βγήκαν μαζί και φωτογραφία.

Καταδικάζω την αντικοινωνική πολιτική του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, που έπαιζε πρίμο σεκόντο στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και αργότερα στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαφημίζοντας το οικονομικό θαύμα που θα πετυχαίναμε σπέρνοντας την Ελλάδα με χασίς.

Καταδικάζω την παρούσα κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που κλείνει το μάτι στην ωραιοποίηση των ναρκωτικών, την πονηρή διάκριση σε «μαλακά» και «σκληρά» και το ζάπωμα των κοινωνικών οργανισμών όπως το ΚΕΘΕΑ, για να διορίσει έναν αποτυχημένο της παραγιό τρίτης κατηγορίας.

Η ηθική και κανονιστική νομιμοποίηση των ναρκωτικών γιγαντώνει την παραγωγή, διακίνηση και χρήση τους με δυσεκτίμητες καταστροφικές συνέπειες για την υγεία, την νοσηρότητα, την θνησιμότητα, την οικογενειακότητα, την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική συνοχή. Επίσης, φθείρει την ετοιμότητα των κατασταλτικών μηχανισμών και αποθαρρύνει τους εθελοντές και τις κοινωνικές δυνάμεις από την μάχη ενάντια στις εξαρτήσεις. Αντί να άρει το στίγμα από τους εξαρτημένους, θα στείλει όλη την κοινωνία μονοκοπανιά από το χασίς στην κόκα.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Συμφωνώ με την πρόταση Ψηφίσματος για την καταδίκη της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία που φέρνει η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκης» και ο Επικεφαλής της κ. Γιώργος Ρακκάς.

Θέλω επιπλέον να καταδικάσω δημοσίως την προηγηθείσα καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας των Σύρων και της νόμιμα εκλεγμένης τους Κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο Άσαντ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ισραήλ, την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία, που έσπειραν, επιδότησαν και συμμετείχαν με στρατό στο δολοφονικό αντάρτικο στις πόλεις και τα χωριά της Συρίας, ενίσχυσαν τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας που επικαλούνται το Ισλάμ, άφησαν πίσω τους παραπάνω από 350.000 χιλιάδες νεκρούς και εξανδραπόδισαν τον εντόπιο Χριστιανικό Ορθόδοξο πληθυσμό.

Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα και η τότε αντιπολίτευση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωναν πως θεωρούν δικαιολογημένη την ωμή επέμβαση των μεγάλων δυτικών δυνάμεων στην Συρία. Είναι σαν να δικαιολογούν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης,  η στάση έναντι της εισβολής στην Συρία δεν είναι ζήτημα θεωρητικό. Φιλοξενούμε σε αγρούς, μπουντρούμια, κέντρα υποδοχής και στις γειτονιές μας ξεσπιτωμένους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από την Συρία. Το πώς αντιμετωπίζουμε στον δημόσιο λόγο και την πολιτική μας το δράμα στο οποίο τους βύθισαν οι σύμμαχοί μας θα αποτελέσει τον κύριο παράγοντα για το αν θα μας αντιμετωπίσουν αυτοί και τα παιδιά τους στο εγγύς μέλλον ως εχθρούς ή φίλους, μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές…

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Παρέστημεν εχθές στο Ιερό Μνημόσυνο που εψάλη υπέρ των πεσόντων και δολοφονηθέντων Ελλήνων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Συμμερίζομαι την δημόσια δήλωση του προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου κ. Δρόσου Τσαβλή: «Σαν σήμερα ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας. Και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθεί»!

Με αφορμή την επέτειο της έναρξης της ενόπλου φάσεως του Μακεδονικού Αγώνος, θα ήθελα να καταγραφεί δημοσίως η θέση της παράταξής που ηγούμαι, της Νέας Αρχής για την Θεσσαλονίκη:

  1. Το όνομα της Μακεδονίας είναι πράγμα ελληνικόν και δεν εκχωρείται.
  2. Δεν υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες πλην Ελλήνων.
  3. Τα σύνορα της Μακεδονίας τελειώνουν εκεί όπου τελειώνουν τα εκάστοτε σύνορα της Ελλάδος.

Τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, 14 Οκτωβρίου 2019