Ένας αξιοσέβαστος ερευνητής του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ λέγεται ότι ήταν στα πρόθυρα «πολύ σημαντικών ευρημάτων» που σχετίζονται με τον κορονοϊό, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε σε μια περίεργη μίξη δολοφονίας-αυτοκτονίας.

Ο Δρ Bing Liu, 37 ετών, ήταν μόνος στο σπίτι του στο μπλοκ 200 του Elm Court στο Ross Township, το Σάββατο το απόγευμα, όταν ένας άλλος άνδρας – που αναγνωρίστηκε ως ο 46χρονος Hao Gu – φέρεται να εισήλθε στην κατοικία μέσω μιας ξεκλειδωμένης πόρτας και άνοιξε πυρ.

Ο Λιου χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι, το λαιμό και τον κορμό και πέθανε από τους τραυματισμούς του.

Η αστυνομία είπε ότι ο Gu επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, σταθμευμένο 100 μέτρα μακριά στο Charlemagne Circle και γύρισε το όπλο στον εαυτό του.

Ο Liu ήταν βοηθός καθηγητής έρευνας στο Τμήμα Υπολογιστικής και Βιολογίας Συστημάτων της UPMC:

«Ήταν στα πρόθυρα να κάνει πολύ σημαντικά ευρήματα για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη λοίμωξη SARS-CoV-2 [COVID-19] και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», ανέφερε η δήλωση. «Θα κάνουμε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε, σε μια προσπάθεια να αποτίσουμε φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

Ο Liu, που κατάγεται από την Κίνα, απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και στη συνέχεια έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο περίφημο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ.