Δεν έχει τέλος το εφιαλτικό δράμα στη Λέσβο. Η τραγική λίστα των νεκρών προσφύγων και μεταναστών μεγαλώνει. Χθες ένας δεκάχρονος Αφγανός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο του νησιού. Βουλγαρικό διασωστικό σκάφος προσέγγισε την πλαστική βάρκα στην οποία επέβαινε η τετραμελής οικογένεια του παιδιού μαζί με δεκάδες ακόμα παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Frontex  με το Λιμενικό, οι Βούλγαροι προσέγγισαν τη βάρκα και προσπάθησαν να διασώσουν τους επιβαίνοντες. Δυστυχώς όμως σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις προκλήθηκε πανικός από τους απελπισμένους επιβάτες που νόμισαν πως πρόκειται για τουρκικό σκάφος που θα τους οδηγούσε πίσω στην Τουρκία. Κατά την ένταση, φαίνεται πως το μικρό παιδί ποδοπατήθηκε από τους συνεπιβάτες του. Η τραγική μητέρα, μόλις αντιλήφθηκε την απώλεια του παιδιού της προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή από την ψύχραιμη παρέμβαση του πληρώματος του σκάφους της Frontex.

Παρά τον αγώνα των δυνάμεων του Λιμενικού, της Frontex και των εθελοντών η κατάσταση παραμένει απελπιστική. Ο εφιάλτης συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ανθρωπιστικά δράματα.