Με στρατιωτική δράση απείλησε τη Σεούλ το Σάββατο η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Τζονγκ, επειδή η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, δεν κατάφερε να εμποδίσει αποσκιρτήσαντες  καθεστωτικούς και ακτιβιστάς, που πέταξαν εις τα σύνορα των δύο χωρών, μπαλόνια με φυλλάδια εναντίον της Β.Κορέας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, η αδελφή του Κιμ, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι σχέσεις με τις αρχές της γειτονικής χώρας και σύντομα η χώρα της να προχωρήσει στο επόμενο βήμα».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Στην ίδια ανακοίνωση η Κιμ Γιο Τζονγκ προειδοποίησε τη Ν.Κορέα πως σύντομα θα κλείσει το «άχρηστο» γραφείο διασύνδεσης των δύο χωρών, που είχε ανοίξει, κοντά στα σύνορα και συμπλήρωσε πως «ο στρατός της Β.Κορέας θα αποφασίσει για τα αντίποινα ενάντια στην προπαγάνδα των φυλλαδίων των ακτιβιστών, που έχουν στόχο τους πολίτες στη Βόρεια Κορέα».

Η Νότιος Κορέα συγκάλεσε την Κυριακή έκτακτη σύσκεψη, μετά τις απειλές της μικρότερης αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν για στρατιωτική επέμβαση.

Την περασμένη εβδομάδα η Β.Κορέα απείλησε να αποσυνδέσει τις τηλεφωνικές γραμμές μεταξύ των δύο χωρών.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε χτες, πως βρίσκεται σε ετοιμότηταν, δια να απαντήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση και κάλεσε τους γείτονες να συμμορφωθούν με την συνθήκη ειρήνης, που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών τον Σεπτέμβριο του 2018.

Οι σχέσεις μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας έχουν διαταραχθεί τους τελευταίους μήνες με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να εκφράζει την δυσαρέσκειά του επε,ιδή δεν υπάρχει καμία βελτίωση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις δύο διασκέψεις κορυφής του Τραμπ με τον Κιμ, τις οποίες είχαν υποστηρίξει οι κομμουνιστές, αλλά δεν απέφεραν αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com